x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Stort flertal af læsere bakker op om AlsFynbro

Der er stor opbakning til broprojektet, viser afstemningen på fyens.dk. Den kommende tid vil blive præget af, at bromodstanderne nu begynder at opruste. Tegning: Gert Ejton
Over 10.000 læsere har stemt på fyens.dk, og et stort flertal i læserafstemningen siger ja tak til en bro mellem Fyn og Als.

Faaborg-Midtfyn: Skal der laves en bro mellem Als og Fyn?

Det spørgsmål stillede vi i går torsdag på fyens.dk, og det er der rigtig mange, der har en holdning til. På lidt over et døgn har over 10.000 læsere pr. fredag eftermiddag givet deres mening til kende, og selv om afstemningen kun er foregået på fyens.dk, og derfor ikke siger noget om broens generelle opbakning i befolkningen, så er resultatet bemærkelsesværdigt.

Blandt de fyens.dk-læsere, der har stemt, er der en således en markant opbakning til en broforbindelse.

Hele 77 procent - altså flere end tre ud af fire svarer ja til at en bro mellem Fyn og Als er en god ide, mens 23 procent vender tommelfingeren nedad.

Mange har suppleret deres stemme med en opfølgende kommentar på Facebook.

Afstemningen blev sat i værk i kølvandet på nyheden om, at den nye forening "Fyn-Als-bro nej tak" snart ser dagens lys.

Annonce

Inge Dahl

Inge Dahl bor i Assens og har arbejdet med erhvervsudvikling i ni år på begge sider af broen.

Først som chef for URS (UdviklingsRådSønderjylland) og siden som direktør for Udviklingsrådet i Assens og som medlem af direktionen i Udvikling Fyn.

I dag er hun selvstændig konsulent med hovedområderne strategi og forretningsudvikling.

Hun er desuden formand for Assens Lokalråd og aktiv i Rotary som formand for Rotary Leadership Institute i Syddanmark.

Ny formand for broforening

Samtidig med, at bromodstanderne mobiliserer og organiserer sig, var der forleden vagtskifte på formandsposten i Foreningen Als-Fyn broen, som erhvervsmanden Mogens K. Nielsen stiftede for syv år siden.

På generalforsamlingen forleden takkede Mogens K. Nielsen af og overlod formandshvervet til Inge Dahl, der har været medlem af bestyrelsen i fem år.

Inge Dahl kommenterer afstemningsresultatet således:

- Jeg tænker, at det der er vigtigt at have en dialog. Der er nogen, der er bekymrede omkring Svanninge Bakker og for, hvor vejføringen skal være. I den forbindelse er der nogle svar, vi ikke har endnu - der er ting, der ikke er afklarede. Men jeg tror ikke, der er nogen, der kunne drømme om at genere Svanninge Bakker, siger hun.

At der nu kommer en forening, der vil slås for det stik modsatte synspunkt, som Inge Dahl og broforeningen har, hilser hun velkommen.

- Jeg er ikke bange for, at folk er uenige, og at der er nogle, der er imod en bro. Jeg synes, det er så flot, at vi kan snakke om det uden at slås. Vi har et ønske om, at der skal laves en bro, fordi vi tror, det flytter noget. Men vi skal have respekt for forskellige synspunkter. Det skal være sagligt, og det skal være ordentligt, og jeg forventer også respekt den anden vej, siger den nye broforeningsformand.

Inge Dahl er ny formand for Foreningen AlsFyn broen. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vækst uden styring?

Læserbrev

Debat: Støt handelslivet så seks tomme butikker ikke bliver til 76

Lokaldebat: I disse corona-tider er der tid til at reflektere over mange ting. En af disse er butikker. Som Faaborg er nu med mange lukkede på grund af coronaen og en mennesketom gågade samt andre steder, så kunne det være, folk skulle tænke lidt eller meget over brugen af indkøb på webshops. Det udvikler sig konstant i stigende grad. Hvis det bliver ved med at udvikle sig, så bliver Faaborg en meget tom og trist by, hvilket også vil have en effekt på et dalende antal turister. Denne tomhed har vi allerede nu fået et eksempel på. Så fremover: Handl lokalt i de fysiske butikker, så vi bevarer handelslivet. Hvis der er ting, man ikke kan købe her, så er det måske nødvendigt med køb på webshops. Forestil jer for eksempel en Open By Night uden butikker eller en almindelig hverdag med tomme lokaler. Det bliver en trist vandring igennem byen. 2019 optalte jeg antal butikker med start Østergade og op ad Østergade til Torvet, Torvegade, Mellemgade, Vestergade og frem til Mellemgade med slutpunkt ved Hammer-Hansen. Der er steder, som er detailhandel, caféer, bodegaer og restauranter. Der var faktisk 76 åbne steder. Der var seks lukkede. Generelt dukker der hurtigt nye butikker op i de tomme lokaler i byen. I dag var der det samme resultat. Og så er der jo også lige de fyldte lokaler i Herregårdscentret plus seks supermarkeder. Vi har et rigt handelsliv i Faaborg. Støt det og gå udenom webbutikker og ind i en fysisk lokal butik, så de seks tomme lokaler ikke bliver til 76.

Annonce