Annonce
Ærø

Stormfuldt totalteater: Halvdelen af billetterne er solgt til teaterudgaven af 'Vi, de druknede'

Carsten Jensens succesroman forvandles ifølge presseomtalen til "stormfuldt, internationalt totalteater" på HCC Bådeværft i Marstal den 6. – 10. august. Foto: PR
Salget af billetter til den ambitiøse teaterforestilling over "Vi, de druknede" går tilfredsstilende, oplyser medproducent Baggårdteatret.

Ærø/Svendborg/København: Billetsalget til teateropsætningen af Carsten Jensens roman "Vi, de druknede" på HCC Bådeværft den 6. til 10 august går godt. Det oplyser Jannie Schjødt Kold, kommunikationschef på Baggårdteatret i Svendborg, som er medproducent på stykket.

Der er 2000 billetter til salg i alt til de fem forestillinger, og her en måned før premieren er halvdelen solgt, og premieren nærmer sig udsolgt, oplyser hun.

- Det er overraskende godt i forhold til, at det er i slutningen af sommerferien. Og det er på Ærø og halvdyrt, når man skal med færgen, siger hun.

- Vi er mere end tilfredse. Det er en stor forestilling, det kræver færge for de, der ikke bor på Ærø – endda færge og bus – og der er mange sæder i salg. Så for os viser det blot, at det at lave lokale historier til stor scenekunst og præsentere det på et værksspecifikt sted er det helt rigtige, tilføjer hun i en mail.

Forestillingerne begynder klokken 20.30 og varer halvanden time, og derfor har Ærøfægerne sat en ekstra færge ind den 6., 7. og 8. august fra Ærøskøbing med afgang klokken 22.45 og ankomst Svendborg klokken 00.

Det er folk fra det belgiske musikteater Walpurgis, der for ni år siden læste Carsten Jensens roman om søfartsbyen Marstals storhed og fald og derefter har arbejdet frem mod en fortolkning og opsætning i netop Marstal. Forestillingen er blevet til i et samarbejde mellem Walpurgis og Københavns Internationale Teater og Baggårdteatret.

Billetterne koster 210 kroner for voksne og 100 kroner for unge under 25 år og kan blandt andet købes gennem Baggårdteatrets hjemmeside.

Annonce
Med om bord er fire hollandske musikere, en belgisk-irakisk danser, en violinspillende albansk operasanger, en halvt kinesisk tegner med en basguitar, en 71-årig sødygtig flamsk skuespiller, en scenograf med en trompet, og otte lokale sangere. Foto: PR
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Et slidt toilet bliver aldrig retro

Mode har alle dage hentet inspiration fra fortiden. Og når ting bliver retro, bliver de spændende. Det, der var kikset for et par år siden, bliver pludselig smart og eftertragtet. Møbler i teaktræ og palisander har været i høj kurs, de gamle Lyngbyvaser er blevet solgt til ganske pæne beløb, gult og orange tøj vendte tilbage til tøjforretningerne og endda batikfarvning af tøj har flere gange vundet indpas. Terrassogulvet har en også overgang scoret pænt på retroskalaen. Men et gammelt skoletoilet fra 1969 med føromtalte terrassogulv bliver aldrig retro på nogensomhelst fed måde. Det forbliver, hvad det er. Og mestendels er det bare lidt ulækkert. Det lugter dårligt, også selv om det bliver gjort rent flere gange dagligt. Det gør det, fordi de mange års brug bare sætter sig i alle sprækker, og selv den mest indædte omgang knofedt kan ikke fjerne lugten og fornemmelsen af, at det er et sted, hvor hygiejnen ikke er i top. Derfor er det godt, at kommunalbestyrelsen på Ærø har besluttet, at Marstal Skole skal have 420.000 kroner til at renovere toiletter. Det rækker ikke til at toptune toiletfaciliteterne på hele skolen, men toiletterne i gården kan nu blive genstand for mere end rynkede næser og generelt ubehag. Når renoveringen er overstået, kan det måske ligefrem være, at skolens børn igen vil bruge dem uden væmmelse. Vi kan trække lidt på skuldrene over nogle slidte toiletter, men det gør noget ved trivslen, hvis vi ikke kan få os selv til at gå på toilettet. Syv timer kan blive meget lange, hvis et toiletbesøg trænger sig på, og man ikke kan få sig selv til at træde af på naturens vegne. Nu kan Marstal Skole komme et pænt stykke ad vejen, men helt i mål kommer skolen ikke. Beløbet dækker kun lidt over halvdelen af det økonomiske behov, skolen har. Derfor må opfordringen med det samme lyde, at kommunalbestyrelsen ikke glemmer eller nedprioriterer dette behov, når der skal lægges budget næste år. Børns trivsel har afgørende betydning for deres evne til at lære. Og vi kan nå et godt stykke vej, hvis vi sørger for acceptable rammer. Ingen taler om højteknologiske japanske toiletter eller bare noget, der minder om det. Det skal bare være et sted, eleverne ikke ækles ved at bruge i løbet af skoledagen. Kan vi sørge for det, så øges trivslen blandt eleverne også. Jovist, det koster penge, og andre ting må nedprioriteres. Den slags er ikke nemt, når man kigger på, hvad der er at gøre godt med på Ærø. Derfor må der også lettes på hatten, når politikerne, mens sparekrav tårner sig op, holder hovedet koldt og prioriterer børns trivsel.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce