Annonce
Søsiden

Stor ordre til leverandør af sydfynske færger

Redningsskibet Vestkysten skal have en afløser. Direktør Carl Erik Kristensen og de op mod 200 medarbejdere på Hvide Sande Shipyard kan glæde sig over, at den statslige ordre gik til det vestjyske værft. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Hvide Sande Shipyard skal bygge statens nye inspektions- og redningsfartøj til 170 mio. kr.

HANSTHOLM: Fra basen i Hanstholm har det 33 år gamle rednings- og inspektionsskib Vestkysten reddet talrige menneskeliv på havet. Nu skal det skiftes ud.

To værfter, Hvide Sande Shipyard og Karstensen i Skagen har været med i kapløbet om at bygge nyt.

Fredag kom det frem, at værftet i Hvide Sande skal levere det nye fartøj til omkring 170 mio. kr. Skroget skal udføres i Østeuropa, og det færdige skib skal leveres fra Hvide Sande  i 2022.

Annonce

Dermed skal statens nye rednings- og fiskeriinspektionsfartøj bygges på samme værft som øhavsfærgerne Ærøxpressen og Strynø, leveret i henholdsvis 2019 og 2013.


Vi har bygget fem hybridfærger og er i gang med en fuldelektrisk færge.

Carl Erik Kristensen, direktør, Hvide Sande Shipyard.


For tiden er Hvide Sande-værftet også optaget af færgebyggeri. Den Molslinjen-ejede rute mellem Esbjerg og Fanø har bestilt en fuldt elektrisk færge til levering næste år. Som driftssikkerhed får færgen en mindre brændstofmotor.

I størrelse ligger den batteri-drevne Fanø-færge midt imellem den hybride m/f Ærøxpressen på Marstal-Rudkøbing og den rent elektriske m/f Ellen på Søby-Fynshav. Fanø-færgens byggepris ligger på omkring 100 mio. kr. Til sammenligning kostede den Søby-byggede Ellen omkring 240 mio. kr.

Carl Erik Kristensen, direktør, Hvide Sande Shipyard: - Det kommer til at passe perfekt i forlængelse af de projekter, vi har gang i nu. Vi har bygget fem hybridfærger og er i gang med en fuldelektrisk færge. Der er også hybrid- og batteriteknologi i kontrolskibet. Det er den vej, vi skal. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce