Annonce
Svendborg

Stor ombygning på vej: Skole og børnehave skal flytte sammen i Vester Skerninge

Det nye dagtilbud, der skal bygges til Vestermarkskolen, forventes færdigt til maj 2021. Visualisering: Bygkontrol Aps.
Vestermarkskolen i Vester Skerninge skal dele adresse med Børnehuset Vester Skerninge og har fået bevilget 10,77 millioner kroner til nybyggeri og renovering af skolen. De kommende investeringer kommer til at gavne hele lokalsamfundet, lyder det fra skoleleder Merete Storgaard.

Vester Skerninge: Ny børnehave, ny sfo, nye madkundskabslokaler.

Der står til at ske store forandringer på Vestermarkskolen i Vester Skerninge. Folkeskolens 320 elever skal fra næste år dele matrikel med Børnehuset Vester Skerninges 80 børnehavebørn, og dertil kommer en hel del til- og ombygning på skolen. Tirsdag godkendte byrådet en samlet bevilling på 10,77 millioner kroner til byggeriet, og det glæder skoleleder Merete Storgaard.

- Det er en del af en større indsats for at kunne skabe nye rammer og nye læringsfaciliteter på skolen. Vi arbejder med at skabe en overordnet vision for Vestermarkskolen, som kan sætte spor ind i fremtiden. Der kommer til at ske rigtig mange ting, men den ene af tingene et, at vi får et fællesskab med Vester Skerninge Børnehus.

Børnehuset skal efter planen flytte ind til næste sommer.

- Der kommer en masse pædagogiske kompetencer med den gruppe af børn, som vi kan arbejde mere med, lyder det fra skolelederen.

Vestermarkskolen skal flytte sammen med Vester Skerninge Børnehus. Der skal efter planen bygges et dagtilbud med syv opholdsrum og en legestue. Visualisering: BygKontrol Aps.

Børnemiljøets hjerte

Anlægsrammen, som Teknik og Erhvervsudvalget frigav i december 2019, var oprindeligt på 9,77 millioner kroner, men da man siden har tilføjet en renovering af skolens madkundskabslokale til planen, har man bevilget yderligere en million kroner til projektet.

- Vores madkundskabslokale er af ældre dato, og vi har visioner om at producere mere mad. Både i faget, men også i skolefritidsordningen kan det have stor betydning for børns trivsel. Der er de læringsmæssige fordele ved at have et godt læringsmiljø til at lære om mad og sundhed, men det gælder også for fritidspædagogikken, lyder det fra Merete Storgaard.

Præcist hvordan det kommende madkundskabslokale kommer til at se ud, er endnu ikke helt på plads, men Merete Storgaard håber, at det bliver skolens hjerte.

- Vores drøm er, at det bliver et hjerte for børnemiljøet. Det er både der, man spiser boller om morgenen, hvis man starter tidligt, men også der, hvor man for eksempel kan have bedsteforældre til madlavningskursus med deres børnebørn om aftenen. Det kan være et sted for frivillige foreninger, emneuger om madproduktion, bæredygtighed og lokale råvarer, og så også helt almindelig madkundskabsundervisning, forklarer hun.

Annonce

Én matrikel

Børnehuset Vester Skerninge skal flytte ind i en tilbygning til skolen, der forventes af stå klar næste sommer. Samtidig kommer skolens sfo og indskolingsklasser til at rykke længere op mod de andre klasser, så skoledelen bliver mere samlet.

- I den ombæring er det en gave til skolen, at vi får mulighed for at rykke lidt rundt på vores indskoling og renovere den gamle del af skolen, som egentlig er knap så velholdt på nuværende tidspunkt. Det betyder, at vi kan skabe nogle lækre læringsfaciliteter på indskolingsområdet, siger Merete Storgaard.

Udover at rykke børnehuset og skolen sammen på Fåborgvej, lukker man også skolens specialtilbud på Skolebakken i Ollerup - den tidligere Bymarkskolen. Værkstedsklassen, der har haft plads til 10 elever, nedlægges, og klassens to lærere og den sidste elev, der ikke er færdig med skolen, flytter også ind på matriklen.

- De to medarbejdere, der arbejder værkstedsorienteret med læring, kommer med over på skolen.

- Jeg tror, at få samlet skoledelen lidt mere og få et fællesskab med børnehaven kommer til at give en rød tråd i det pædagogiske arbejde med børns læring og trivsel. Fra de mindste til de ældste.

- Der kommer en masse pædagogiske kompetencer med den gruppe af børn, som vi kan arbejde mere med, lyder det fra skoleleder Merete Storgaard på Vestermarkskolen, der snart skal dele matrikel med Vester Skerninge Børnehus. PR-foto.
Annonce

Aktivt tilvalg

Merete Storgaard håber, at de kommende forandringer kommer til at gavne hele Vester Skerninge.

- Med nyt madkundskabslokale giver det mulighed for at samarbejde med det lokale foreningsliv om at lave tilbud for de lokale, der bor her. Når man er en skole i et lokalområde, er det vigtigt, at der er mulighed for at samskabe noget, der er godt både for bedsteforældre og for de børn, der går her, så vi kan blive et aktiv for andre end os, der er her hver dag, siger skolelederen.

Hun håber, at skolen kan være med til at skabe nye tiltag, som kan mærkes i hele området.

- Det kan være lokal madproduktion, nye initiativer, hvor vi samarbejder med lokalsamfundet om en legeplads eller udearealer, skolefest eller markedsdage.

- Vi vil gerne blive ved med at udvikle os og gøre det endnu bedre, så vi bliver ved med at være et aktivt tilvalg for familierne.

Annonce
Langeland For abonnenter

Glad langelandsk folketingsmand: Nu er chancen for bedre trafik øget med grundig undersøgelse af fremskudt færgehavn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Podcast: Lodsejere siger nej tak til fredning af Vejstrup Ådal - mener de selv kan tage vare på naturen

Svendborg For abonnenter

Besparelser rammer børnene: Tidligere forårs-sfo og kortere åbningstider i børnehaven

Svendborg

Fredagens coronatal: Smitten falder i flere sydfynske kommuner på nær Ærø

Fyn For abonnenter

Derfor kommer drab på uskyldig mand i Odense først for retten i efteråret 2022

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Livsstil For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Navne For abonnenter

Guldbryllup: Lizzie og Aage Jensen har været gift i 50 år

Faaborg-Midtfyn

Caféejer er træt af unge, der smugler øl og spiritus ind: - Vi kan ikke overleve, hvis det forsætter

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kultur For abonnenter

Madanmeldelse: Lige ud ad landevejen på Vester Skerninge Kro

Ærø For abonnenter

Nu er magten fordelt på Ærø Rådhus: Borgmesteren er officielt fundet efter endnu en afstemning

Faaborg-Midtfyn

Caféejer står alene med smuglerproblem: Kommunen vil ikke blande sig

Annonce