Annonce
Faaborg-Midtfyn

Stor investering i MTB-spor i kendt kanoniseret naturområde

Fornylig var der i en weekend sporbyggerkursus i Svanninge Bakker, hvor frivillige fra hele Fyn var med for at lære, hvordan man bygger mountainbikespor, som der skal bygges mange flere af de kommende år. Her ses til venstre skovrider Jacob Harrekilde Jensen og projektleder Kewin Friis Kamelarczyk, som også vil være med på informationsmødet mandag aften. Foto: Palle Søby
Mandag aften 9. december er der informationsmøde om det nye store mountainbikeprojekt, der skal gennemføres i Svanninge Bakker og Sollerup Skov.
Annonce

Sollerup: Et nyt stort mountainbikeprojekt skal i de kommende år gennemføres i Svanninge Bakker og Sollerup Skov.

Der er allerede gennem forskellige midler rejst 1,25 millioner kroner til projektet, men frivilligt engagement er en helt central faktor. Planen er, at et nyt sti- og sporlaug skal udgøre den lokale forankring i etableringen af de nye spor og den fremtidige drift.

Alt det kan du høre nærmere om ved et informationsmøde mandag 9. december klokken 19-21 i Naturstyrelsen Fyns lokaler på Sollerupvej 22. Geopark Det Sydfynske Øhav og Naturstyrelsen vil komme med oplæg, og bagefter vil der være tid til spørgsmål.

Og hvis du kunne tænke dig at være med til at bygge nye mountainbikespor i området, kan du også få mere at vide om, hvordan du bliver en del af arbejdet.

- For at imødekomme den stigende efterspørgsel inden for mountainbike og samtidig tage hensyn til områdets naturværdier og andre brugere har Naturstyrelsen med input fra vores brugerråd lavet en helhedsplan for stiforløb i Svanninge Bakker. Frivillige, som ønsker at involvere sig i projektet, vil på informationsmødet få lejlighed til at høre om planerne for etablering af et nyt sti- og sporlaug, og hvordan de kan blive en del af projektet, fortæller Kewin Friis Kamelarczyk, projektleder hos Geopark Det Sydfynske Øhav.

- Ved at forbedre sporene og sikre sammenhængen gør vi det lettere for mountainbikere at orientere sig i området, og det bliver sjovere med flere spor. Samtidig er det er også en måde at begrænse de konflikter, der opstår imellem forskellige brugergrupper, da vi sikrer færre overlap imellem vandreruter og rideruter, og samtidig tilskynder vi mountainbikere til kun at køre på de spor, der er anlagt til mountainbike, forklarer Kewin Friis Kamelarczyk.

Bag projektet i det kanoniserede naturområde står Naturstyrelsen, Geopark Det Sydfynske Øhav (tidligere Naturturisme I/S), Faaborg Ski- og Motionsklub og Faaborg-Midtfyn Kommune.

Frivillige sporbyggere på weekendkursus i Svanninge Bakker fornylig. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce