Annonce
Ærø

Stor interesse for at bo på Ærø: Forklaringen findes måske i corona og gratisfærger

Måske kommer der flere bosættelser - og flere Ærø-faner til at vaje i vinden. Arkivfoto: Anders C. Østerby
Der er øget interesse for Ærø som fast bopæl, lyder det fra blandt andet ejendomsmæglere og bosætningsmedarbejdere. Gratisfærgerne og corona-karantænen kan være en del af forklaringen, vurderer de.
Annonce

Ærø: Ærøfærgerne har fragtet rekordmange turister til Ærø denne sommer, og det afføder det gyldne spørgsmål: Får flere mon øjnene op for øen som fast bopæl?

Fyns Amts Avis har stillet spørgsmålet til en af øens ejendomsmæglere, turist- og erhvervschefen og en bosættelsesmedarbejder for at få deres bud på, hvad fremtiden bringer af nye beboere.

Ejendomsmægler og ejer af Øbolig, Rino Jenssen, sporer en tendens for øget aktivitet både i almindelige og fritidsejendomme.

- Jeg kan se på vores tal, at hvis vores salg i gennemsnit forsætter tendensen for resten af året, så er der tale om en stigning på 25 procent. Det er meget, siger han.

Han oplever, at en del kører rundt og ser på hus i øjeblikket, men han tror endnu ikke, at effekten af gratisfærgerne kan spores.

- Gratisfærgerne har været med til at få mange til at se øen, men jeg tror ikke, vi har set dem hos os rigtigt endnu. Jeg tror, de vender tilbage. Dem, vi ser, der køber hus nu, de har været på i et par måneder, siger han.

Spørger man ham, kunne han godt forestille sig, at trenden med at flytte til de danske øer fortsætter.


Det er meget forskelligt, hvor folk kommer fra, og hvordan de er kommet til Ærø. Nogle er droppet ind som turister og har set, hvor dejlig øen er, og nogle har siddet en lejlighed under corona og tænkt, nu skal vi væk og ud i naturen

Joan Lykke Ammersbøll, bosætningsmedarbejder i Ærø Kommune


Annonce

Flere vil mødes med bosættelsesafdeling

Bosætningsmedarbejder i Ærø Kommune Joan Lykke Ammersbøll, mærker også en øget interesse for Ærø denne sommer.

Selvom antallet af henvendelser overordnet set er det samme som sidste år, så oplever bosætningsteamet stor interesse - også større på nogle punkter sammenlignet med sidste år.

Deres tilflytter-materiale og service, hvor de mødes med interesserede for at fortælle mere om Ærøs muligheder, har fået større opmærksomhed i år. Faktisk er antallet af fysiske møder steget fra 17 sidste år til 32 møder.

- Vi har en service, hvor vi mødes med folk og svarer på de indledende spørgsmål. Vi sætter dem i kontakt med lokale ambassadører, som kan svare på hverdagsspørgsmål, siger hun. Sidste år havde afdelingen 17 møder med interesserede, sammenligner man med samme periode i år er tallet oppe på 32 møder.

De interesserede kommer fra forskellige baggrunde, nogle har brugt lang tid på at overveje Ærø som fast bopæl, hvor andre straks forelsker sig i øen som førstegangsturister.

- Det er meget forskelligt, hvor folk kommer fra, og hvordan de er kommet til Ærø. Nogle er droppet ind som turister og har set, hvor dejlig øen er, og nogle har siddet en lejlighed under corona og tænkt, nu skal vi væk og ud i naturen, siger Joan Lykke Ammersbøll.

Annonce

Corona har været øjenåbner

Chris Hammeken, direktør i Ærø Turist- og Erhvervsforening, er ikke overrasket over de mange nystartede virksomheder. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Chris Hammeken, direktør for Ærø Turist- og Erhvervsforening, oplever ikke en øget interesse for at starte erhverv på Ærø denne sommer sammenlignet med sidste år, men påpeger, at der generelt er mange henvendelser om sommeren om at starte erhverv. Ofte kommer henvendelserne fra folk, som arbejder eller vil starte virksomhed inden for miljø- eller klimafeltet, og så arbejder de internetbaseret.

Han fortæller, at der har været flere eksempler på henvendelserne i sommerperioden fra turister, som er faldet for Ærø, og så kommer kommer selve praktikken med arbejde og bolig bagefter. Meget af det, tilflytterne arbejder med, kan laves digitalt, og corona-karantænen har fået folk til at se nye muligheder.

-Jeg havde et par for nyligt, der var her som førstegangsbesøgende og havde besluttet at flytte hertil permanent. Generelt har corona gjort det tydeligt for mange, at man kan gøre sit arbejde hjemmefra, siger han.

Når Chris Hammeken taler med de interesserede, fremhæver de blandingen af det traditionelle og moderne.

- Ærø er en blanding af det traditionelle og det moderne. Flere nævner de rare ærøboere, og et besøg på øen er som at træde ind i en tidslomme, men samtidig er øen også moderne med et hurtigt fibernet og elfærge, siger Chris Hammeken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Silverrudder 2020 varede længere end normalt på grund af vindforhold

Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce