Annonce
Erhverv

Stor fynsk plastickoncern: Kæmpe usikkerhed om fremtiden

SP Group består af en lang række plasticvirksomheder rundt omkring i verden - deriblandt Medicopack (tidligere Haustrup Plast) her i Langeskov, der kom med i koncernen i 2016. Arkivfoto: Jens Wognsen
Børsnoterede SP Group med over 2000 ansatte og hovedsæde i Søndersø er på meget usikker grund, når ledelsen forsøger at se frem i tiden. Der er stor usikkerhed om økonomien i år, meddeler koncernen, der også har udnævnt ung Dalum-kvinde til økonomidirektør.

Søndersø: SP Group, der har aktiviteter i store dele af verden, har netop offentliggjort et flot regnskab for 2019, men på grund af corona-krisen har koncernen ikke mulighed for at vurdere, om fremtidens økonomi bliver lige så god.

Det fremgår af regnskabets beretning, hvor ledelsen skriver:

” Corona virussets udbredelse og myndighedernes reaktioner gør, at der er stor usikkerhed om vort aktivitetsniveau og pengestrømme i de kommende måneder. For nærværende kan vi derfor ikke angive troværdige forventninger om omsætning og indtjening i 2020. Vi savner velfungerende markeder.”

Virksomheden er også bekymret over de stigende handelshindringer og udsigten til en højere rente. Derimod bliver påvirkningen fra Brexit formentlig ikke så stor, hedder det i regnskabet.

Annonce

2019 sluttede med nedgang

Sidste år solgte koncernen ellers mere end nogensinde – omsætningen steg med 2,4 procent og blev på lidt over to milliarder kroner og dermed rekordhøj. Også overskuddet fra driften – det såkaldte EBITDA-tal – satte rekord med 308 millioner kroner, 22 millioner kroner mere end året før.

De øvrige tal er sværere at sammenligne, fordi virksomheden er skiftet til det internationale regnskabssystem IFRS. På papiret har det betydet, at overskuddet før skat er faldet med 25 millioner kroner og blev på 175 millioner kroner. Men det skyldes primært regnskabstekniske ændringer.

2019 sluttede dog med en nedgang i fjerde kvartal, hvor både omsætning og driftsresultat faldt med seks-syv procent i forhold til samme kvartal i 2018.

Odenseaner ny økonomidirektør

Den store koncern laver flere skift i ledelsen, og det giver blandt andet Tilde Kejlhof fra Dalum i Odense endnu et spring opad i karrieren. Den 41-årige cand.oecon blev til nytår forfremmet til koncernøkonomichef i SP Group efter at have været økonomichef i datterselskabet Medicopack i Langeskov. Nu får hun også titlen som CFO eller økonomidirektør.

Tilde Kejlhof har boet i Svendborg, tog eksamen fra Syddansk Universitet i Odense i 2006 og arbejdede nogle år hos Mac Baren i Svendborg, før hun kom til Medicopack.

Hun overtager CFO-posten efter 63-årige Jørgen Hønnerup Nielsen fra Odense-bydelen Søhus, som har ønsket at stoppe efter 33 år i koncernen, fremgår det af en meddelelse fra SP Group.

Koncernen har benyttet lejligheden til at udvide direktionen, så administrerende direktør Frank Gad nu her har selskab af Søren Ulstrup, Lynge, og Lars Ravn Bering, Silkeborg, der begge hidtil har været administrerende direktører for datterselskaber i koncernen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jubilæum For abonnenter

Fra billettering og klingende mønt til digitalt rejsekort: For halvtreds år siden kørte Kjeld Uhrenholt sin første bus

Annonce