Annonce
Langeland

Stor eftersøgning stadig i gang ud for Langeland: Tysk sejler forsvundet siden fredag aften

Den strandede lystbåd blev fundet ved Bagenkop lørdag morgen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
En stor eftersøgning med både dansk og tysk deltagelse er stadig i gang ud for Langelands kyst. Et sejlskib drev lørdag formiddag i land ved Bagenkop uden besætning, og man leder nu efter den tyske sejler, der formodes at være faldet over bord fredag aften.

Fire helikoptere, et fly og mindst otte både har det meste af lørdagen søgt efter en tysk sejler i farvandet syd for Langeland. Eftersøgningen er lørdag aften stadig i fuld gang.

Eftersøgningen blev sat i gang efter et sejlskib uden besætning og med en knækket mast drev i land nord for Bagenkop på Langeland lørdag morgen.

Seniorsergent ved Forsvarets Operationscenter, Peter Franzen, fortæller, at man formoder, at den tyske sejler, der var ombord, er faldet overbord.

- Vi regner med, at det er sket engang i går aftes, og det gør, at det er et meget stort område, vi er ved at søge igennem. Alt tyder på, at han har haft problemer med masten og er faldet overbord i forbindelse med, at han har været ude for at reparere det, siger han.

Anmeldelsen er sket via den tyske sejlers kone i Kiel. Hun snakkede med sin mand sent fredag aften, hvor han fortalte, at han havde problemer – derfor går man nu ud fra, at han er faldet over bord allerede fredag aften, da han har været ude for at reparere det forreste sejl på skibet, idet der stadig var problemer med sejlet, da båden blev fundet lørdag morgen.

- Vi har mange både dernede, og vi har også helikopter og fly i luften for at finde ham. Men det er altså ikke lykkedes endnu, siger Peter Franzen til Fyens Stiftstiden lørdag aften klokken 18.

- Vi bliver ved med at lede, så længe det tjener et formål. Vandtemperaturen er god i øjeblikket, og vi håber at han har redningsvest på - det har han altid været kendt for at have. Så sandsynligheden for, at han kan overleve, er ret stor. Men vi må også se i øjnene, at det er mange timer, vi har ledt efter ham. Lige nu er det omkring 18 timer, han kan have ligget i vandet, siger han og fortæller, at manden skal være en særdeles erfaren sejler, men at der både har været en del blæst og torden i løbet af natten, som måske kan have snydt sejleren.

Lige nu leder man efter den tyske sejlere i et område fra sydspidsen af Langeland, over mod Lolland og ned mod Kiel, hvor sejleren var på vej mod.

Eftersøgningen har både dansk og tysk deltagelse.

Den tyske sejler formodes at være faldet over bord, da han ville reparere forreste sejl. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Svendborg For abonnenter

Reaktioner på ny multiarena i Svendborg: Stor begejstring, men politiker er skeptisk

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Efter kraftig opfordring fra politiet: Ny parkeringsplan kan sende p-vagter tilbage på gaden

Svendborg For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Svendborg

To mænd dømt og udvist af landet for tyveri af spiritus: SuperBrugsen i Skårup oplever flere, der snupper de dyre flasker

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Intet er sket med faldefærdig bygning, selvom deadline blev overskredet for en måned siden: - Skal vi komme til skade eller miste livet, før nogen gør noget?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Ærø

Mek Peks far og søn projekt er efter ti år endelig lykkes

Sport For abonnenter

Svendborg-Oure FA er i 3. division - nu falder afgørelserne i Danmarksserien

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Langeland

Øhavsmarkedet er skudt i gang: - Ulla er ny og håber på mange besøg over sommeren

Svendborg

Mads og Signe vågnede til lyden af knust glas midt om natten: - Pludselig stod der en fremmed mand i naboens have

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Sport For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Multiarena i Svendborg kan sikre, at vi ikke længere skal være underdogs

Livsstil For abonnenter

Michael Ahlefeldt laver kunst i neon: - Jeg blotter mig med det her

Faaborg-Midtfyn

Endnu en investering er på vej: Steensgaard vil gerne købe mere jord

Annonce