Annonce
Langeland

Stopper efter et år: Langelands Efterskoles viceforstander har sagt op

Preben Birkeholm har sagt op efter et år som viceforstander på Langelands Efterskole. Arkivfoto: Andreas Bastiansen
Preben Birkeholm, der har været ansat på Langelands Efterskole i et år, har opsagt sin stilling som viceforstander. Det er endnu uvist, om der skal ansættes en ny til stillingen, lyder det fra bestyrelsesformanden.

RUDKØBING: Preben Birkeholm har været viceforstander i et år på Langelands Efterskole. Men ved udgangen af oktober er det slut.

Preben Birkeholm bekræfter over for avisen, at han har opsagt sin stilling som viceforstander. Han har ikke yderligere kommentarer til sin beslutning.

Ifølge Jesper Jørgensen, der er bestyrelsesformand for Langelands Efterskole, har bestyrelsen været glad for den tid, Preben Birkeholm har været ansat på skolen.

- Vi har stadig et fint forhold, og han passer sit arbejde, indtil han stopper. Han har haft nogle gode kompetencer, han har især været dygtig til at strukturere det arbejde, han har påtaget sig. Så det har vi absolut været glade for, siger Jesper Jørgensen.

Jobbet som viceforstander var nyt på Langelands Efterskole, da Preben Birkeholm blev ansat i oktober sidste år. Dengang blev jobbet blandt andet beskrevet som aflastning af forstander Lone Holme Jensen.

Annonce

Ramt af sygdom

Nu skal bestyrelsen i gang med at overveje næste skridt for efterskolen. Det er ikke sikkert, at der skal ansættes en ny viceforstander.

- Vi ved ikke, om vi skal ændre i strukturen endnu. Det er rigtig svært at komme ind midt i et skoleår, og derfor tænker vi os rigtig godt om, inden vi finder ud af, hvilken løsning vi vil bruge resten af året, siger Jesper Jørgensen.

Derfor kommer der til at gå lidt tid, før skolen melder noget ud. Preben Birkeholms opsigelse kommer nemlig oveni, at skolen forretningsfører er sygemeldt.

- Vi er desværre i den frygtelige situation, at vores dame på kontoret er blevet syg. Så vi er også i gang med at skulle træffe nogle foranstaltninger for at få skolen til at hænge fornuftigt sammen, siger Jesper Jørgensen.

Flere elever i år

Antallet af elever er næsten fordoblet det seneste år. I 2018 havde skolen 44 elever, mens der er startet 76 elever i år. Det betyder, at Langelands Efterskole blandt andet har kunnet ansætte mere personale.

- Vi var nede i et lille hul sidste år, hvor vi ikke havde så mange elever, men vi var forberedte på det, og havde budgetteret med det. Samtidig var vi heldige med, at der var nogle lærere, som gerne ville prøve andre udfordringer. Så dengang slap vi heldigvis for at skulle fyre personale, siger Jesper Jørgensen og tilføjer:

- I år, hvor der er mange flere elever, er det dejligt at skulle ansætte fremfor at fyre. Hvis man gør det op i fuldtidsstillinger, har vi ansat tre-fire stykker. Og det er vi da rigtig glade for, siger Jesper Jørgensen.

Hvordan fremtidsudsigterne for næste skoleår ser ud, er endnu for tidligt at spå om, mener han.

Før Preben Birkeholm blev ansat på Langelands Efterskole, var han blandt andet ansat i 18 år som leder for B&U Teatret i Svendborg og tre år som teaterkoordinator i Børnekulturhuset Fyrtøjet.

Han har sidste arbejdsdag den 31. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Ærø

'Et par tusinde kroner': Folkemødet underdrev ø-coasters udgifter til havneleje

Annonce