Annonce
Erhverv

Stofa, Yousee, Boxer, Hiper - og mange andre: Nu får SEF's sydfynske internetkunder flere valgfmuligheder

Direktørene fra SEF og OpenNet smiler over nyt samarbejde med fælles fordele. Fra venstre Direktør Claus Holm Andersen fra SEF Fiber A/S, Direktør Henrik Møller Nielsen fra OpenNet A/S og Anders Banke Adm. direktør i SEF A/S. Pressefoto
Er du kunde hos SEF og beder om at købe internet gennem SEF, får du i dag fibernet leveret af virksomheden Stofa. Men det ændrer sig snart. For nu vil SEF til at leje sine fiberkabler ud til andre udbydere som eksempelvis Yousee, Boxer, Hiper og andre. Det giver forbrugeren mere valgfrihed.

Sydfyn: Siden 2004 har SEF Fiber leveret fibernet til 22.000 husstande på Sydfyn. Indtil videre har de alle fået det leveret af Stofa.

Det lille sydfynske monopol skal dog helst ophøre inden udgangen af 2021, skriver SEF i en pressemeddelelse.

Direktør for SEF Fiber A/S, Claus Holm Andersen, har været taknemmelig for samarbejdet med Stofa, men byder nu konkurrenter velkommen.

Annonce

- Vi har et rigtig godt samarbejde med Stofa. Vores dækning betyder, at en lang række borgere og virksomheder på hele Sydfyn kan få fibernet. Det er en vigtig faktor, som er med til at gøre området til et attraktivt sted at bo og drive virksomhed, siger direktøren.

Vejen for de tilflyttende internetudbydere bliver banet af et nyt samarbejde mellem SEF Fiber og brancheplatformen OpenNet.

Platformen arbejder for, at fibernettets kunder får mulighed for at vælge internetudbyder frit, og at konkurrencen er fair for dem alle.

Udover Stofa samarbejder OpenNet med yderligere ni udbydere af fibernet, som de vil have med på markedet på Sydfyn.

Fordele for kunder

Fibernettet fra SEF har efter godt 17 aktive år bredt sig fra Svendborg og ud til Gudme i øst såvel som Vester Skerninge i den modsatte kompasretning.

Takket være støtte fra den eftertragtede bredbåndspulje, når fibernettet også ud til steder som Stenstrup Kirkeby, hvor det ellers ikke gav økonomisk mening at lægge fiber i jorden.

Kort fortalt

SEF Fiber ejer fibernettet i jorden, der leverer fibernet rundt omkring på Sydfyn. Indtil nu er det kun Stofa, man har kunne få fibernet fra gennem SEF's kabler.

Nu har SEF Fiber indgået et samarbejde med OpenNet, der i forvejen samarbejder med ni andre internetudbydere udover Stofa. Derfor forventer SEF at kunne tilbyde fibernetforbindelser gennem flere end som hidtil Stofa.

Fibernet kontra kobberkabler:

Fibernet er betegnelsen for en moderne internetforbindelse, der oprettes gennem kabler af optisk fiber, som kan levere en markant hurtigere forbindelse end de mere gængse kobberkabler.

Den mest almindelige internetforbindelse leveres gennem kobberkabler, som før internettet blev brugt til fastnettelefoni. Den er derfor let tilgængelig i det fleste husstande.

Kobberkabler er en relativt gammel teknologi, som kun kan levere forbindelse mellem 10 og 300 mb/s og taber meget af forbindelsen, jo længere man befinder sig fra en telecentral.

Fiberkablerne taber næsten ingen kraft over lange distancer og kan levere stabile og høje hastigheder, der kan køre op til 1000 mb/s ved de fleste udbydere.

Stort set alle kobberkabler i Danmark ejes af TDC. Fibernettet i jorden her på Sydfyn ejes af SEF. Gennem aftaler med internetudbyderne udlejes den infrastruktur.

Indtil videre var det kun Stofa på fibernettet, og for SEF Fibers direktør, så er det vigtigste i samarbejdet med OpenNet kundernes nye valgfrihed.

- Selvom det er internetudbyderne, som køber sig ind på vores fibernet og leverer til kunderne, så er forbrugerne stadig vores kunder. Selvom det har været fint med Stofa, så kan de stadig have lyst til at vælge andre udbyderes produkter. Den slags valgfrihed kan også tiltrække flere kunder, lyder det fra direktøren.

Annonce

Lige markedsvilkår for udbydere

Det er brancheplatformen OpenNet, som har hevet udbyderne til Sydfyn. OpenNet er Oprindeligt stiftet af elselskabet Eniig i 2018, der i dag hedder Norlys.

Direktør i virksomheden, Henrik Møller Nielsen, fortæller, at man har haft held med lignende samarbejder andre steder i landet, og han glæder sig over samarbejdet med SEF på Sydfyn.

- Vi er stolte af, at åbningen af fibernettene rundt om i landet i høj grad sker med os som uafhængigt bindeled, og vi ser det som en fælles opgave med fordele for alle parter. Ikke mindst slutbrugerne, som får flere valgmuligheder. Vores platform er skabt til at kunne understøtte mange aktørers behov og krav og samtidig sikre lige vilkår for alle, fortæller han i en pressemeddelse

OpenNet samarbejder med ti forskellige tjenesteudbydere, heriblandt Stofa, YouSee, Hiper og Boxer. Første skridt i SEF Fibers aftale med OpenNet er aftaler med udbyderne. Målet er, at udbyderne skal kunne levere internet til kunderne inden årets udgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce