Annonce
Fyn

Stjernen sparet mod Borussia Dortmund

Lois Abbingh blev sparet det meste af kampen mod Borussia Dortmund. Foto: Christian Nordholt
Odense Håndbold tabte kun med et mål i første test, men var langt bagud og manglede af forskellige grunde tyngde i angrebsspillet mod stærke tyske mestre.
Annonce

Håndbold: I sidste sæson blev Odense Håndbold hårdt ramt af skader i sæsonstarten med Mette Tranborg som den værste.

Det var med til at koste mesterskabet og nu er det Team Esbjerg, der er hårdt ramt. Torsdag havde Team Esbjerg og Odense Håndbold fælles træning i Esbjerg og her faldt vestjydernes absolutte stjerne gennem de seneste otte år, hollænderen Estavana Polman skrigende omkuld. Hun og holdet har nu fået den barske nyhed: En bekræftet korsbåndsskade.

- Jeg lavede min sædvanlige finte, og så gik det desværre galt. Så vidt jeg husker, var der ikke kontakt med en modspiller, men jeg kunne straks mærke noget gøre ondt inde i knæet, forklarer Estavana Polman, der har bekræftet, at hun nu er ude et år.

Odense begyndte forberedelserne til netop storkampen mod Esbjerg den 22. august i ligapremieren med testen i Højby mod de tyske mestre fra Borussia Dortmund og den tabte fynboerne med en enkelt pind, men var langt bagud undervejs.

Træner Ulrik Kirkely stillede fra første fløjt med denne opstilling angrebsmæssigt:

Freja Cohrt, Mie Højlund, Nycke Groot, Malena Aambakk, Rikke Iversen, Jessica Quintino med Althea Reinhardt i målet og med Kamilla Larsen i forsvaret sammen Rikke Iversen i stedet for Aambakk.

Odense var oppe i tempo fra start og førte 4-0, men faldt sammen og kom bagud 7-11. Det viste sig, at Dortmund var langt mere sammenspillet i angrebet, hvor Odense for let faldt fra hinanden på det nuværende stade af forberedelserne.

Den nyerhvervede stjerne Lois Abbingh blev sparet og scorede ud over et par straffekastmål kun til sidst. Nycke Groot, Mie Højlund og Freja Cohrt - fløjen med fem mål - var toneangivende, mens højre angrebsside var lam uden en skræmmende venstre hånd. Det blev heller ikke bedre af, at Jessica Quintino brændte alt for meget  og for skammeligt fra højre fløj.

Annonce

Manglede tyngde

Derfor kom der til at mangle tyngde i bagspillet mod de fysisk stærke tyske landsholdsspillere og hollandske Kelly Dulfer, så det hele blev for hektisk.

Odense kom bagud 21-14, fordi angrebsspillet ikke hang sammen, selv om Althea Reinhardt gjorde sit bedste det meste af kampen bortset fra, når Inger Smits trak boldene afsted i første halvleg.

Mod slutningen satte Odense A-kæden tilbage på gulvet og Lois Abbingh fik de sidste ti minutter og gjorde en forskel sammen med keeper Iben Hesseldal, der tog alt i sine ti sidste minutter.

Derfor lykkedes det Odense at komme op på 21-22 men nogle sekunder for sent. Selv med overtalsspil nåede fynboerne kun et direkte tremeterkast efter tid, og det bragede Abbingh, der spillede med tape på låret, direkte i paraderne.

Det hører med til Odenses angrebsproblemer, at venstrehåndede Anna Cecilie La Cour forblev i træningsdragten og slet ikke kom på banen som venstre back.

Kommende tirsdag spiller Odense pokalkamp ude mod TMS Ringsted og det bør være en overkommelig opgave for de orange. Herefter fortsætter Odense til en træningsturnering i Nykøbing Falster.

Der er plads til forbedring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce