Annonce
Svendborg

Stiller ikke op til valget: Venstre-veteran træder tilbage efter 28 år i politik

Ulrik Sand Larsen fra Thurø stopper efter 28 år i lokal- og regionspolitik.
Ulrik Sand Larsens (V) navn vil ikke være at finde på stemmesedlen til hverken regionsråds- eller kommunalvalget til efteråret. Han har givet sit parti besked om, at han trækker sig tilbage fra politik.

Thurø: Han har viet næsten tre årtier af sit liv til politik og nydt det.

Nu har venstremanden og regionsrådsmedlem Ulrik Sand Larsen, der har bopæl på Thurø, valgt at sige stop, og han har meddelt sit parti, at han ikke genopstiller, når der til efteråret er kommunal- og regionsrådsvalg.

- Når vi starter næste valgperiode, bliver jeg 68 år. Jeg har haft 28 rigtigt spændende år i politik, i særdeleshed i de sidste otte i regionsrådet har jeg været ualmindelig glade for, men nu er det tid til noget andet, siger Ulrik Sand Larsen, der blev valgt ind i regionsrådet i Region Syddanmark tilbage i 2013.

Annonce

Han fortæller, at det har taget ham noget tid at nå frem til sin beslutning om at trække sig tilbage.

- Jeg har gået og spekuleret på det i et halvt års tid, og jeg har det sådan, at jeg gerne selv vil sige stop frem for at blive et politisk ringvrag. Jeg har ikke lyst til at blive en gammel gnaven mand, siger han.

- Så det er ikke fordi, jeg ikke synes, det er spændende. For hvis spørgsmålet er, om jeg kommer til at savne regionsrådspolitik, så er svaret ja. Det handler mere om, at der er så mange andre ting, jeg gerne vil bruge min tid på. Jeg skal blandt andet til at være fitnessinstruktør her på Thurø, ligesom jeg vil til at bruge lidt mere tid på fodbold- og tennisbanerne, forklarer han.

Trækker sig helt tilbage

Ulrik Sand Larsens politiske karriere begyndte, da han blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i Sydlangelands Kommune. Her sad han i 12 år fra 1990 til 2002 og nåede blandt andet at være 1. viceborgmester, inden han rykkede teltpælene til Thurø.

Efter nogle år væk fra den politiske scene gjorde han comeback ved valget i 2005.

- Jeg blev kontaktet af Povl Ullegård, der spurgte, om jeg ikke kunne tænke mig at stille op, og jeg var jo så heldig at blive valgt ind og var blandt andet formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, fortæller Ulrik Sand Larsen, der sad to perioder i byrådet, inden regionsrådet kaldte.

Efter to perioder her træder han nu tilbage. Han forbliver medlem af Venstre, men han kommer ikke til at være synlig fremover, fastslår han.

- Jeg er og bliver venstremand, men jeg har lært, at når man slipper roret, så slipper man det. Jeg skal ikke ind i det organisationspolitiske eller noget som helst andet. Jeg kommer ikke til at engagere mig i politik mere. Nu er én dør lukket, og så ser jeg fremad, siger han.


Jeg er og bliver venstremand, men jeg har lært, at når man slipper roret, så slipper man det.

Ulrik Sand Larsen (V), regionsrådsmedlem


Annonce

Ærgerligt, men forståeligt

Hos den lokale partiforening har man modtaget Ulrik Sand Larsens besked med blandede følelser, medgiver formand for partiforeningen i Svendborg Ulla Larsen.

- Som parti er vi da kede af det, for Ulrik har gjort et godt stykke arbejde for Venstre i mange år. Så dybest set er jeg ked af, at han ikke stiller op igen, siger Ulla Larsen.

- På den anden side kan jeg jo godt forstå, at han gerne vil holde op, mens tingene går godt, siger formanden.

Bestyrelsens næste opgave bliver at finde en afløser for Ulrik Sand Larsen. Ifølge formanden er der oplagte emner, uden at hun vil nævne konkrete navne.

- Jeg tror ikke, det bliver et problem at finde en afløser. Udfordringen er at finde en, som også har et godt navn og kan trække nogle stemmer. For det er vigtigt for os at have Sydfyn repræsenteret i regionsrådet, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Beboere på småøerne får en forlomme i vaccinationskøen

Annonce