Annonce
Svendborg

Sten kastet gennem ruder: Beboere fik uventet nattebesøg

Arkivfoto: Niels Friis

Svendborg: Høje bankelyde og lyden af glas, der knuses.

Mandag nat havde to beboere i Svendborg besøg af indbrudstyve. Det fremgår af Fyns Politis døgnrapport.

Det ene skete på Præstevænget klokken 01.30, hvor beboeren vågnede til larmen af glas, der gik i stykker, hvorefter personen kunne konstatere, at ruden i terrassedøren var smadret.

Det andet forsøg på indbrud skete halvanden kilometer længere væk - nemlig i Wandallsparken klokken 02.35. Beboerne blev forstyrret i sin nattesøvn ved, at en sten blev kastet ind gennem et af husets ruder.

Ingen af to beboere nåede at se nogen personer, og intet er stjålet./limai

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Min Mening: Sproget er mageløst

Læserbrev

Debat: Tagsten og tagsten er ikke det samme

Lokaldebat: I Teknik- og Erhvervsudvalget var der i sidste uge en ophedet debat i et ellers uskyldigt dagsordenpunkt på en igen meget lang dagsorden – en sag, der nu skal drøftes på det kommende byrådsmøde. Emnet handler om en dispensation fra en gældende lokalplan, hvor en bygherrer på et nyopført hus ønsker at anvende andre materialer end der er angivet i lokalplanen, og vil dermed afvige fra de byggematerialer nabohusene er opført med. Sagen handler om materialevalg i et konkret byggeprojekt. Bygherrer ønsker at anvende cementtagsten i stedet for for eksempel teglsten, som er et dominerende byggemateriale i lokalsamfundet. Der er allerede angivet masser af alternativer til teglsten i lokalplanen. Dog ikke cementtagsten. Giver Byrådet lov til dette nybrud, kan det sandsynligvis påvirke huspriserne i området, når der er et hus, der på den måde skiller sig ud med et radikalt andet materialevalg. Den samfundskontrakt, der er opstået mellem nuværende borgere i et lokalsamfund og byggemyndigheden, skal ikke udsættes for angreb hver gang der enten bygges nyt eller blot, fordi bygherre kan finde et alternativt produkt, der er billigere på markedet. Det kan hverken politikerne eller et lokalsamfund holde til i længden. At der er indskrevet teglsten i lokalplanen, som en blandt flere muligheder, handler ikke bare om at skabe bygningsmæssig harmoni i et lokalsamfund, men handler også om at fastholde en kulturhistorisk dimension – at teglindustrien har betydet meget på Sydfyn. Politikerne i Byrådet må stå vagt om denne lokale bygningskultur – og vise respekt overfor de naboer, der har overholdt lokalplanen. Alt andet er utroværdigt.

Annonce