Annonce
Fyn

Stemmesluger spejder efter Christiansborg

SF's Suzette Frovin fik 469 personlige krydser ved kommunalvalget i Nyborg i 2017. Når går hun efter en plads på Christiansborg, næste gang, der er valg til Folketinget. Arkivfoto: Vibeke Volder
Suzette Frovin scorede halvdelen af SF's stemmer, sidst der var kommunalvalg i Nyborg. Nu vil hun i Folketinget.
Annonce

Nyborg: Det er en af byrådets stemmeslugere, der med Suzette Frovins (SF) ambitioner om en plads i Folketinget nu spejder efter Christiansborg.

Suzette Frovin er med blandt kandidaterne, når SF's medlemmer på Fyn torsdag indleder en urafstemning om rækkefølgen på stemmesedlen til næste Folketingsvalg.

Og hun lægger ikke skjul på, at hun går efter en placering, der kan bringe hende i spil som folketingsmedlem.

- I øjeblikket er Karsten Hønge jo ene om at repræsentere SF på Fyn i Folketinget. Men jeg håber, vi kan få et mandat mere, siger Suzette Frovin.

Hun debuterede i politik som SF's spidskandidat til kommunalvalget i Nyborg i 2017.

Og med 469 personlige stemmer sikrede hun sig ikke blot halvdelen af SF Nyborgs stemmer. Hun fik også en pæn placering på hitlisten med de kandidater, der fik flest personlige stemmer.

Annonce

Spidskandidat

Suzette Frovin er også SF's spidskandidat til kommunalvalget i Nyborg i november 2021.

- Jeg er på ingen måde træt af arbejdet i byrådet. Men der er virkelig mange ting, der kommer fra Folketinget og ministerierne, vi skal forholde os til i byrådet. Også ting, man som byrådsmedlem ikke engang kan forstå. Og det har givet mig endnu større lyst til at være med der, hvor man kan rykke endnu mere på tingene, siger Suzette Frovin.

Hvis Suzette Frovin skulle opnå valg til Folketinget, forlader hun byrådet.

- SF har nogle meget klare regler, som ikke tillader dobbeltmandater, så hvis jeg skulle blive valgt til Folketinget, forlader jeg byrådet. Men jeg regner nu ikke med, at statsministeren udskriver folketingsvalg sådan lige med samme, tilføjer hun.

Annonce

Melder klart ud

Ikke desto mindre vil Suzette Frovin altså bede om de lokale vælgeres stemme i november næste år - vel vidende, at hun må forlade byrådet, hvis hun siden skulle blive valgt til Folketinget.

Om det i givet fald kan få negativ betydning for hendes egne og SF's stemmetal til kommunalvalget, kan kun tiden vise.

- Det er svært at sige, om det bliver et problem i forhold til SF's kommunalvalg i Nyborg. Jeg mener selv, det bedste, jeg kan gøre, er at melde klart ud og være tydelig omkring det, siger Suzette Frovin.

Det er i øvrigt SF's partiforening i Nyborg, der har indstillet Suzette Frovin til en plads på stemmesedlen til næste folketingsvalg.

Det er dog ikke lykkes Fyens Stiftstidende at få partiforeningens formand, Jørgen Østerbys, kommentar til den kommunale spidskandidats samtidige kandidatur til Folketinget.

Annonce

Savner familiepolitik

Suzette Frovin har, siden hun blev valg ind i byrådet i Nyborg, også været formand for kommunens skole- og dagtilbudsudvalg.

- Det er et område, jeg er meget optaget af. Og det vil jeg også være, hvis jeg skulle blive valgt ind i Folketinget. Jeg synes for eksempel, der er et stort behov for at få vedtaget en national familiepolitik, fastslår hun.

Hvis den nuværende regering går tiden ud, finder det næste folketingsvalg i øvrigt sted i juni 2023.

Så mange personlige stemmer fik de i 2017

1. Kenneth Muhs (V): 5511 stemmer

2. Vibeke Ejlertsen (S): 1321 stemmer

3. Sonja Marie Jensen (S): 637 stemmer

4. Carsten Kudsk (DF): 555 stemmer

5. Per Jespersen (S): 525 stemmer

6. Suzette Frovin (SF): 469 stemmer

7. Martin Stenmann (S): 373 stemmer

8. Erik Rosengaard (V): 350 stemmer

9. Jørn Terndrup (V): 331 stemmer

10. Tilde Nielsen (V): 303 stemmer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Sundhedshus i Vester Skerninge pakker sydfrugterne: - Vi mister noget, der har været her i flere generationer

Annonce