Annonce
Ærø

Stemmer fra Den Lille Gule: - Nu får vi se, om færgen kan finansieres

Stemmer fra Den Lille Gule Arkivfoto: John Freddy
Landevejsprincip, respekt for andres meninger, bilfri Marstal og færgefinansiering. Vi har slået op i Ærøs telefonbog, Den Lille Gule, og fået en sludder med tilfældige ærøboer om kommunalvalget.

Ærø: I en tid, hvor sociale medier er blevet den primære kilde til den offentlige samtale, er det på tide, at vi hiver fat i en gammel kending - Ærøs gule telefonbog. I Stemmerne fra Den Lille Gule slår vi op på en tilfældig side i telefonbogen og ringer til ærøboer med et spørgsmål:

Hvad er vigtigt for dig, når du skal sætte dit kryds til kommunalvalget?

Daniel Jørgensen, Norvejen 2, Marstal

Annonce

- Det har jeg egentlig ikke taget så meget stilling til endnu. Jeg synes, det går godt det hele, jeg har ikke noget at klage over. Men hvis jeg skulle ønske mig noget, så er det landevejsprincippet hele året. Det er nok mit største ønske, for jeg synes ikke, det har været nogen god idé med de der gratis billetter. Nu er jeg selvstændig landmand, og vi har haft nogle problemer i forhold til at kunne få servicefolk herover akut, fordi færgerne har været booket op. Jeg tror, det havde været bedre, at vi bare havde kørt landevejsprincippet hele året rundt. Det tror jeg ville være bedst for os allesammen. Vi har selv familier, og jeg synes, det er voldsomt dyrt, selvom vi har ø-kort, så er det faktisk en tusindkrone for vores vedkommende for at komme afsted. Så jeg vil nok slå lidt på, at de skal kæmpe for det, men det er sådan set mere inde i Folketinget jo.

Eva Sloth Jørgensen, Møllevejen 51, Marstal.

- Det vigtigste er, at politikerne kommer frem med, hvad de mener, og så kæmper for det, og ikke siger et og gør noget andet. Og så skal de respektere hinanden og borgerne, respektere andres meninger og være ærlige over for hinanden.

- Jeg har altid gået meget op i klima og sundhed. Vi har sejlet meget i familien, og hos os fik man aldrig lov til at smide noget i vandet - jeg var lidt af en hystade med det. Nogle mente jo, det var noget pjat, men jeg synes ikke, der skulle ligge sådan noget og rode der og forurene vandet. I gamle dage røg alt jo ud.

Hanne Rødkær Jørgensen, Søby Nørremarksvej 1A, Søby.

- Det vigtigste er, at det er nogle politikere, der vil gå ind for hele øen, og at de ser de ressourcer, der er i de forskellige byer. Jeg synes ikke, byerne absolut skal være ens – der skal være noget forskelligt i Marstal, Ærøskøbing og noget helt andet herude i Søby. Og så vil jeg lægge mærke til, om de har en ordentlig tone, og at man ikke går efter manden i stedet for bolden.

- Jeg vil ikke nødvendigvis stemme på samme parti som til Folketingsvalg, og det har jeg næsten aldrig gjort. Jeg vil kigge efter den politiker, der klarer sig bedst i valgkampen, ser på øen som en helhed og kigger på de ressourcer, vi har og får dem brugt bedst muligt.

- Klimaet er et vigtigt emne - vi ved jo godt allesammen, vi skal passe på klimaet, men det koster også nogle penge. Alle der er involveret i det, skal inddrages, og der tænker jeg specielt på landbruget, og de ved det også godt, og de gør, hvad de kan. De er jo også familier med børn og børnebørn, og de tænker også på deres fremtid. Men jeg synes, vi gør, hvad vi kan og formår af sådan en lille kommune. Selvfølgelig er der noget, der kunne være bedre, men det er der jo altid. Og i sidste ende handler det om økonomi.

Ib Brisson Jørgensen, Stokkeby Hovedgade 34, Ærøskøbing

- Jeg går op i miljøet på Ærø - skovplantning og det at sørge for, at det vand, vi har, ikke bliver fourenet. Jeg har selv et lille nedlagt landbrug på fire tønder land, og der har jeg selv plantet skov på det meste af det. Det synes jeg er vigtigt, specielt på Ærø, hvor der næsten ikke er skov eller træer. Her er også mange nedlagte gårde, som kommunen og fonde kan overtage og leje ud til folk, som har lyst til at komme over og få et eller andet antal tønder land til økologisk dyrkning. Det tror jeg ville være godt. Når jeg dør, så kunne jeg lade mit hus og min jord indgå i en sådan fond, og for samfundet og for Ærø ville det have meget større værdi.

- Jeg håber også på flere Ellen’er. På et eller andet tidspunkt skal de to færger i Ærøskøbing skiftes ud, og der ville det være oplagt at prøve at lave noget á la Ellen og få olie og diesel ud af dem. Og det skal jo allerede planlægges nu.

- Hele trafikproblemet i Marstal er voldsomt. Hele indre by i Marstal burde være bilfri. Jeg var sgu så glad, dengang de lukkede færgen, for den trafik op igennem byen forsvandt, da færgen var væk. Men også fordi, færgen var en underskudsforretning. Men nu får vi se om færgen kan finansieres. Hvis det viser sig, at det ikke kan køre rundt, vil det lægge pres på kommunen om, at de overtager eller støtter det. Hvis den kan blive en forretning, der kører, så for mig fint nok, men jeg tror ikke på det, som det ser ud nu.

Annonce
Ærø For abonnenter

80-årige Karl Ove fra Ærø kommer snart på landsdækkende tv: - Det havde jeg aldrig troet, at jeg skulle opleve

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Kommunal vejchef sparket ud: Kunne ikke se forskel på dit og mit

Svendborg For abonnenter

13 år siden sidst, at alle har skrevet under på budgettet: Nyt børnehus på Thurø, cykelstier i lokalområderne og penge til et plejehjem

Svendborg

Helt elektrisk dag: SEF-direktør håber, folk får lyst til at få en varmepumpe eller elbil

Langeland

Klumme om klimabelastning: Grisene er langt foran får og køer, når det kommer til at få mest muligt ud af fodret - selv kyllinger får baghjul

Faaborg-Midtfyn

23-årige Victor hyldes for sit arbejde og humør: Nu har han fundet den fine skjorte frem

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Navne For abonnenter

Marstals store historieformidler: Det bliver aldrig trivielt at fortælle

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Fyn

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Faaborg-Midtfyn

Formand undskylder beslutning: Nu må omstridt kandidat alligevel komme med i paneldebat

Langeland For abonnenter

Mike blev snydt af sin revisor: - Da jeg skulle udbetale løn, var min konto lukket

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Annonce