Annonce
Film

Stegt efter to måneder

- Selv om man ikke interesserer sig for fodbold, kan man sagtens instruere en serie om sportens udvikling fra sport for eliten til en sportsgren for arbejderklassen, siger Birgitte Stærmose. Foto: Natascha Thiara Rydvald

Birgitte Stærmose har instrueret de tre første afsnit, mens engelske Tim Fywell har instrueret de tre sidste. Nærmest som var serien delt i to halvlege.

- Det er svært for mig at sige, om Tims tre afsnit adskiller sig væsentligt fra mine. På mange tv-serier benytter man samme metode med at bruge flere instruktører, så man kan forberede sig og optage på skift. Det er også ekstremt hårdt fysisk at stå i spidsen for en omfattende produktion, så var jeg glad for, at jeg blot skulle stå for tre afsnit. Det var i forvejen en maraton, så jeg var pænt stegt efter to intense måneder, siger Birgitte Stærmose.

Hun er især tilfreds med, at karaktererne er til at relatere til.

- Det sker ofte med historiske dramaer, at karaktererne bliver svære at identificere sig med. Med "The English Game" synes jeg, at vi er lykkedes med at menneskeliggøre og skabe nogle interessante personer og miljøer, hvor man som seer føler sig helt inde i fortællingen. Jeg synes, at det er nærværende både emotionelt og i forhold til det fysiske aspekt i fodboldkampene, hvor vi har gået op i, at seerne fik en helt anden oplevelse, end når de ser en kamp på tv. De skulle fornemme, at de selv var på banen, siger Birgitte Stærmose.

Fotografen på de tre første afsnit af serien er også dansk. Han hedder Erik Molberg-Hansen og har ramt en visuel tone, som ikke er støvet og bedaget.

- Vi har gjort os umage med at give billederne og farverne et meget nutidigt udtryk. Der kan godt være en tendens til, at man forsøger at ramme en særlig tone til denne historiske periode, men det har vi bevidst gået uden om. Jeg synes, Eriks billeder er virkelig nærværende, siger Birgitte Stærmose.

Arbejdet med serien har måske åbnet hendes øjne for fodboldens historie, men det betyder ikke, at hun kommer til at hungre efter FA Cup-kampene på tv, når det igen er tilladt at spille fodboldkampe.

- Mit arbejde består i høj grad i at stirre på en skærm, så når jeg holder fri, bruger jeg ikke tiden på at se fodbold på tv. Faktisk ser jeg aldrig fjernsyn, hvis jeg skal være ærlig. Den melding skal nok give mig nogle fodboldfans på halsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Klumme: Jeg har arvet en guldbarre

Annonce