Annonce
Fyn

Staurby Skov bruges til sexaftaler og orgier: - Mit barn skal ikke opleve at se sådan noget

Ifølge Chris Johansen fra Staurby Skov MTB udvalg har man anlagt mountainbikesporet som en strategi for at forsøge at komme aktiviteterne i skoven til livs. Han fortæller, at man fra kommunens side også har forsøgt at tynde lidt ud i skoven. Men indtil videre har intet af det virket. Foto: Mia Harm Madsen
Det er som udgangspunkt ikke forbudt at have sex i naturen, fortæller Fyns Politi.

Middelfart: Et orgie med fem mænd, der var i gang med seksuelle aktiviteter. Det var, hvad der mødte en mountainbikerytter på en cykeltur i det nye mountainbikespor i Staurby Skov for nylig på en højhellig søndag. En oplevelse, han delte på Facebook, og som har sat gang i en lavine af historier fra personer, der har oplevet lignende episoder i skoven.

- Det er et velkendt problem, at der altid har mødtes mænd deroppe i skoven for at hygge sig med hinanden, fortæller Chris Johansen fra Staurby Skov MTB udvalg.

Selv har Chris Johansen ikke oplevet at se nogen være i gang med den slags aktiviteter i skoven, men når han cykler gennem skoven, kan han tydeligt se spor efter aktiviteterne. Skovbunden flyder nemlig med brugte kondomer, pakker fra kondomer, servietter og andet affald.

Annonce
Det er i dette åbne område i Staurby Skov langs med mountainbikesporet, at episoderne foregår. Foto: Mia Harm Madsen

- Man oplever det, lige så snart man kommer ind i skoven. Der ligger affald fra dem overalt. De er ikke så gode til at rydde op efter sig selv. Det ligner en losseplads. Der er også førhen blevet flyttet kabeltromler og ting ind i skoven, de kan hygge sig på. Kommunen render og fjerner det engang imellem, men det kommer desværre lige så hurtigt tilbage igen, konstaterer han.


Det er lige meget, om det er to mænd, to kvinder, en af hvert køn eller et helt orgie, der er i gang i skoven - mit barn skal bare ikke opleve at se sådan noget.

- Chris Johansen


Han fortæller, at man fra flere interessenters side har samarbejdet om at etablere et mountainbikespor gennem netop den del af skoven, hvor disse aktiviteter foregår, for at skabe trafik og dermed forsøge at begrænse aktiviteten en smule. Og de havde da også forventet, at det på nuværende tidspunkt havde hjulpet lidt mere, end det tilsyneladende har.

- Da den første historie blev fortalt, kom der virkelig hul på bylden, og så faldt historier om episoder som perler på en snor. Det sker ret ofte åbenbart, siger Chris Johansen.

Ikke ulovligt

Som udgangspunkt er det lovligt at have sex i skoven. Ulovligt er det i hvert fald ikke. Det forklarer Morten Ravn, der er politikommissær ved Fyns Politi.

- Men man kan sige, at det ikke må krænke folks blufærdighed. Det er nemlig en straffelovsovertrædelse, hvis man krænker folks blufærdighed. Derudover vil det også kunne være en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, fordi der står i den, at det er forbudt at udvise uanstændighed eller anstødelig opførsel, der er egnet til at forulempe andre eller vække offentlig forargelse, fortæller han.

Sex i skoven

Naturens gæster må gerne udfolde deres seksuelle lyster i skoven. Man skal blot vise hensyn over for dem, der ikke har samme interesser, når de besøger skoven.

Tommelfingerreglen er, at man ikke må udvise uanstændig eller anstødelig opførsel, der kan forulempe andre eller vække offentlig forargelse.

Den regel gælder alle steder, men det gælder også i naturen, uanset om man er på offentligt ejede arealer eller i privatejede naturområder med offentlig adgang.

Ordensbekendtgørelsen og Straffeloven beskriver, hvordan man må opføre sig i relation til at være afklædt eller foretage seksuelt orienterede handlinger. Nogle handlinger er ikke så anstødelige, at de kan straffes, mens andre handlinger kan straffes med bøde, eller være så grove, at de kan straffes med fængsel.

Hvis man går over stregen, kan politiet rejse sigtelse, og så er det op til domstolene at vurdere, om aktiviteterne har været ulovlige i den konkrete sag. Altså om der er tale om “uanstændig eller anstødelig opførsel, der er egnet til at forulempe andre eller vække offentlig forargelse”, eller om man har haft et forsætligt ønske om at krænke eller forarge med sin nøgenhed.

- Det er individuelt, om man føler sig krænket af det. Nogle vil kigge den anden vej og grine af det, mens andre vil føle sig krænket.

Om aktiviteten er ulovlig kommer dog an på en individuel vurdering.

- Hvis man gemmer sig godt bag en busk, så det ikke er meningen, man skal opdages, så er det ikke en overtrædelse, for så var det ikke meningen, siger han.

Hvis man føler sig blufærdighedskrænket af en episode i skoven, kan man melde episoden til politiet.

Annonce

Klub er på bar bund

Chris Johansen understreger, at det ikke kun er mountainbikeryttere, der har haft ubehagelige oplevelser i skoven. Også hundeluftere og folk, der går tur i skoven, oplever problemet i skoven, der ligger tæt op af både et kursuscenter og et boligområde.

- Det er på ingen måde, fordi vi mountainbikere synes, vi skal styre det hele deroppe. Men det er jo et problem, som alle brugere af skoven ser, siger han og understreger at han synes, der skal være plads til alle i skoven, men at man skal tage hensyn til hinanden.

- Det er lige meget, om det er to mænd, to kvinder, en af hvert køn eller et helt orgie, der er i gang i skoven - mit barn skal bare ikke opleve at se sådan noget, fastslår han.

Ifølge ham ved de fleste lokale, at det ikke er et sted, man skal tage sine børn med hen, netop fordi man kan risikere at se personer, der har sex i skoven, og fordi skoven flyder med kondomer. Men det ved folk udefra ikke.

Samtidig er mountainbikeklubben ved at etablere en teknikbane i samarbejde med kommunen lige ved området, og derfor har de et særligt ønske om, at den type aktiviteter i skoven bliver begrænset.

Men hvordan man kommer problemet til livs, aner de ikke.

- Vi er lidt på bar bund i forhold til, hvad man kan gøre, konstaterer Chris Johansen, der i første omgang vil undersøge, om man kan sætte skiltning op i skoven, der gør opmærksom på, at der er et mountainbikespor. Måske vil det gøre de, der har sex i skoven, mere opmærksomme på, at andre også bruger skoven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Faaborg-Midtfyn

Går imod andre praktiserende læger: Faaborg-læge vil gerne vaccinere med skrottede vacciner - hvis myndigheder siger ok

Annonce