Annonce
Langeland

Status på Langelands vaccinationer: Flere invitationer end vacciner

Der er rift om vaccinerne blandt langelænderne, men som det har været under hele coronaen, så kommer man langt som borger, hvis man fortsat kan væbne sig med lidt tålmodighed, det skal nok blive ens tur. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
Alle tilgængelige vacciner bliver revet væk af langelænderne, men da der bliver udsendt flere invitationer, end der er vacciner, forsøger flere borgere forgæves at booke tid til blive at stukket.
Annonce

Langeland: Det kører som det skal med at få vaccineret borgere på Langeland mod Covid-19.

I hvert fald hvis man spørger kvalitetschef for klinisk udvikling i Region Syddanmark Peter Grøn, så kører det, som det skal. Alle vaccinationstider bliver taget.

- Vi får jo de vacciner, vi får, så man kan sige, at det der sætter begrænsningerne, er  vaccinemængden, fortæller Peter Grøn.

Regionen sender flere invitationer til borgere, end der er vacciner. Og Peter Grøn forstår godt frustrationen, når man forgæves forsøger at booke en tid.

- Det gør vi for at være sikre på, at alle tider bliver taget. Jeg vil gerne love, at alle bliver vaccineret, man skal bare væbne sig med lidt tålmodighed, siger han.

333 borgere på langeland er efter planen færdigvaccineret 17. marts.

Det inkluderer plejehjemsbeboere, borgere som har fysiske og psykiske udfordringer og som får personlig pleje og praktisk hjælp samt 52 borgere over 85 år.

Derudover er 143 medarbejdere på plejecentrene allerede blevet vaccineret. 204 medarbejdere i hjemmeplejen, sygeplejen og på plejehjem har påbegyndt deres vaccinationer i uge 6 og uge 7.

Annonce

Problemer med at booke

Men flere af de ældre borgere med udsigt til en vaccination har svært ved at booke en tid.

- Vi hører, at mange af de ældre har svært at logge ind, svært ved at finde ud af at få booket en tid, og så ringer de til os, men det er slet ikke os, de skal have fat i, det er regionen, fortæller leder af Ældre og Sundhed i Langeland Kommune Britta Brix Madsen.

Hjælp til bookning

Hvem kan hjælpe, hvis man ikke kan finde ud af at booke tid?

Har du fået en invitation til at modtage vaccinen, og har du svært ved at booke en tid, så kan du kontakte Region Syddanmarks Corona-callcenter på telefon 99 44 07 17 (tast 1) alle dage fra kl. 8-18 for at få hjælp.

Bemærk, at callcenteret kun kan hjælpe til booking af vaccine, hvis du har fået en invitation. Enten i din digitale postkasse eller via brev.

Har du fået en invitation, og har du NemID, er det meget vigtigt, at du booker din tid gennem sundhed.dk.

Britta Brix Madsen fortæller yderligere, at de kun skal kontakte kommunen, hvis de har brug for transport til vaccinen.

- Det har været rigtig svært for borgerne at komme igennem til regionen. Og så ringer de til os, fordi de ikke forstår, at det ikke er os, der har sendt brevet til dem, fortæller Britta Brix Madsen.

Men hvorfor kan de ældre så ikke komme igennem på telefonen til Region Syddanmark?

- Den gode forklaring er jo, at der er rigtig mange, der forsøger at komme igennem på nummeret, så der kommer en lang kø. Men det er noget, vi er bevidste om. Regionen er i gang med få oprettet flere telefoner, men da der skal findes personale til det, så er det ikke noget, man bare lige gør fra den ene dag til den anden, siger Peter Grøn.

Annonce

Vigtigt at bruge NemID

Kvalitetschefen har desuden en formodning om, at der er en del borgere, der bruger telefonen, selvom de faktisk ikke skal.


Jeg vil gerne love, at alle bliver vaccineret, man skal bare væbne sig med lidt tålmodighed.

Peter Grøn


- Min egen teori er også, at der er en del, der tænker, at det er lettere at ringe ind og bestille en tid i stedet for at bruge sit NemID, men det er der simpelthen ikke kapacitet til, siger Peter Grøn.

Han opfordrer til, at hvis man ikke har kunnet booke en tid første gang, at give det et skud igen dagen efter. Han pointerer vigtigheden af at booke gennem sit NemID og sundhed.dk, for ellers forsinker man hele processen for alle andre.

- Hvis man ikke kan få en tid lige med det samme, så kan man helt sikkert få en tid en uges tid efter, forsikrer han.

Og hvis man ikke er en haj til internettet, så kan det være en god idé at række ud efter hjælp fra sine nærmeste. Ligesom at de nærmeste også kan række ud og tilbyde sin hjælp, lyder rådet fra Peter Grøn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce