Annonce
Svendborg

Statens Seruminstitut: Svendborg ligger højt i antallet af coronasmittede - op mod 350 kan være smittet

Antallet af smittede med Covid-19, kan i Svendborg være oppe på cirka 350, viser data fra Statens Seruminstitut. Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
I den daglige rapport over bekræftede personer med Covid-19 ligger Svendborg højt i forhold til andre dele af landet med cirka 40-59 smittede pr. 100.000. Det svarer til, at cirka 23-35 er bekræftet smittet i Svendborg Kommune, viser tal fra Statens Seruminstitut. Det reelle antal smittede er dog nok nærmere 240-350 personer i Svendborg Kommune.

Svendborg: På baggrund af tal fra Statens Seruminstitut, viser det sig, at der formentlig er op mod 350 personer i Svendborg, der er smittet med Covid-19.

Instituttet udgiver løbende en række data relateret til Covid-19 i Danmark, og i rapporten, der blev udgivet søndag, fremgår det, at Svendborg ligger højt, hvad angår antallet af smittede sammenholdt med antallet af indbyggere.

I rapporten COVID-19 i Danmark: Epidemiologisk overvågningsrapport den 29. marts 2020 fremgår det, at der i Svendborg er 40-59 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Vi har selvfølgelig spurgt Statens Seruminstitut om det præcise tal, men det afviser instituttet at opgive. Men med udgangspunkt i, at der i Svendborg Kommune bor 58.612 indbyggere, kan man regne sig frem til, at der er mellem 23,4 og 34,6 personer med Covid-19 i Svendborg Kommune.

Det er i den høje ende sammenlignet med resten af landet. Ud over at en række hovedstadskommuner og nordsjællandske kommuner ligger på samme eller højere niveau, er der kun ni kommuner derudover, hvor andelen af coronasmittede er på niveau med Svendborg.

Det reelle tal er dog formentlig langt højere.

Annonce

Ikke ekstra påpasselig

Ligesom Statens Seruminstitut ikke vil oplyse det reelle antal smittede i Svendborg Kommune, vil det heller ikke gisne om, hvorfor Svendborg ligger i den højere ende af skalaen.

Et fingerpeg om, hvor mange, der reelt er smittet, vil instituttet dog godt give.

I en e-mail til redaktionen skriver det, at: "Selvom der er dårlige data for det, regner vi med et mørketal på mindst 10 smittede per kendt smittede person".

Det betyder, at der i realiteten er mellem 234 og 346 personer i Svendborg Kommune, der er smittet med Covid-19.

Det får dog ikke Statens Seruminstitut til at anbefale, at man som svendborgenser ændrer sin færden yderligere ud over de forandringer, myndighederne i Danmark allerede har sat i værk, selvom antallet af smittede per indbygger er højere i Svendborg end andre steder i landet.

"Nej, vi mener ikke man skal være ekstra påpasselige, hvis man bor i Svendborg Kommune i forhold til resten af landet. Der vil være regionale variationer, der bestemmes af en lang række ting. Vi mener, man overalt i landet skal overholde de forholdsregler, Sundhedsstyrelsen har udmeldt," lyder det i en e-mail til redaktionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jubilæum For abonnenter

Fra billettering og klingende mønt til digitalt rejsekort: For halvtreds år siden kørte Kjeld Uhrenholt sin første bus

Svendborg

Grænseåbning bringer glæde på Sydfyn: - Solen skinner på turismen i dag

Annonce