Annonce
Søsiden

Standerhejsning på video: - Sid hjemme og nyd et lille glas

Formand Torben Kyhl, Marstal Sejlklub: - Vi laver en video fra standerhejsningen skærtorsdag. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
- Mange af vore medlemmer er af ældre dato og derfor mere udsat for smitte, siger sejlklubformand fra Thurø.
Annonce

DET SYDFYNSKE ØHAV: Corona eller ej. Sejlklubbens stander skal hejses, og medlemmerne inviteres til at opleve markeringen af sæsonstarten.

Sådan er det normalt i april, og sådan bliver det også flere steder i år. Det store MEN er bare, at sejlerne må opleve standerhejsningen forskudt og på digital skærm. Baggrunden er myndighedernes appel om at undgå større forsamlinger, mens coronaen florerer.

Søsiden har spurgt til den aktuelle situation i nogle af klubberne i Det Sydfynske Øhav.

Formand for Thurø Sejlklub, Ib Oldrup:

- Klubben har standerhejsning den 25. april. Det er tanken at lave en lille video hvor flaget hejses. Den lægges på vores hjemmeside. Så kan medlemmerne sidde hjemme i stuen, evt. nyde et glas og sammen med de andre, som heller ikke er tilstede fysisk, skåle og ønske os alle en god sommer på vandet, lyder det fra Ib Oldrup.

Formanden oplyser, at alle klub-arangerede aktivitereter er indstillet indtil videre og at Thurø Sejlklub følger de udsendte anbefalinger fra sundhedsmyndighederne, Dansk Idræts Forbund og Dansk Sejlunion.

- Det er væsentligt, at vi respekterer udmeldingerne. Mange af vore medlemmer er af ældre dato og derfor mere udsat for smitte, påpeger Ib Oldrup.

- Vi har lukket klubhuset og aflyst alle indendørs aktiviteter.

Annonce

Video-hejsning i Marstal

I Marstal Sejlklub går man også video-vejen, når standeren ryger til tops i overmorgen, skærtorsdag.

- Vi har lukket klubhuset og aflyst alle indendørs aktiviteter. Selv vores generalforsamling, som skulle være afholdt inden udgangen af marts blev aflyst, siger formand for Marstal Sejlklub, Torben Kyhl.

Annonce

Fællestur til Lohals

I Svendborg Amatør Sejlklub er standerhejsningen sat til tirsdag den 28. april:

- Standeren vil blive hejst uden medlemmernes medvirken, siger klubformand Per Ingemann.

Udlejning af klubbens nye hus er aflyst ind til videre, men medlemmerne har stadig adgang til klubhusets underetage, når blot man ikke mødes mere end 10 personer.

- Kommer der restriktioner på, at man kun må mødes to personer, bliver klubhuset lukket for adgang, siger Per Ingemann.

Indtil videre forventes en planlagt fællestur til Lohals i pinsen gennemført.

Thurø Sejlklubs formand, Ib Oldrup: - Medlemmerne kan sidde hjemme og skåle og ønske os alle en god sæson på vandet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce

Generalforsamling udsat

I Rudkøbing Sejlklub har corona-situationen aflyst et foredrag og et splejsekursus i marts og klubhuset holdes lukket for aktiviteter.

Generalforsamling og fest var programmeret til lørdag den 18. april. Begge dele er udsat på ubestemt tid.

Standerhejsning samme dag gennemføres dog af formand Finn Birger Hansen assisteret af næstformand Arne Nielsen. Også i Rudkøbing fastholdes standerhejsningen på video til klubbens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce