Annonce
Svendborg

SSP om unge ved Ærøfærgerne: - Det er svært for os alle i den her tid

SSP-Konsulent Marianne Grønech giver sit syn på sagen omkring Ærøfærgernes venterum. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj
Havnefoged og politi er efter de unge, som bruger Ærøfærgernes venterum til at mødes. SSP-konsulent Marianne Grønbech har forståelse for de unge, men hun synes, at de skal være et andet sted. Det er corona og kommunens aftale med færgen, som er på spil.

Svendborg: Ærøfærgernes venterum er blevet til et social opholdssted for mange unge på godt og ondt. Nogle bruger det til at få varmen, lade mobilen op og mødes med vennerne. Andre benytter det til ballade og hærværk.

Politiet kigger jævnligt til stedet, for aftalen med Ærøfærgerne er klar. Venteværelset er til de rejsende, men de unge bruger fortsat stedet.

Avisen har interviewet SSP-konsulent Marianne Grønbech for at høre hendes syn på sagen. De fyldte til randen med forståelse for de unge, men reglerne tillader ikke, at de bruger stedet.

Annonce

SSP om ærøfærgens venterum

Hvordan ser SSP på problematikken omkring Ærøfærgernes venterum?

- Det er jo på grund af corona og det, at alt er lukket ned. Vi har forståelse for, at de unge gerne vil have varmen og lade deres telefoner op. Jeg synes faktisk, at de klarer sig fantastisk med alle restriktionerne, svarer Marianne Grønbech og fortsætter

- Vi skelner mellem utryghed og kriminalitet. Der er jo sket hærværk i venterummet. Det er kriminelt og politiet skal indblandes. Men Lillemor Karen bliver utryg, når der sidder fem unge gutter i venterummet. Så bliver vi nødt til at sige, at de ikke må være der. Det er jo også en aftale med Ærø, som giver penge for venterummet.

- De fleste er også søde at gå, når man beder dem om det, afslutter hun.

Hvad er problemet med at de er der?

- Der er nogle af dem, som laver hærværk, og de er ikke nødvendigvis det samme, som bare opholder sig der. Dem som egentlig er fredelige, overholder ikke altid forsamlingsforbuddene. Der må politiet jo frem med bødeblokken ligesom over for os andre.

- Det er meget svært for de unge i den her tid. Der er ingen ungdomsklub eller noget sted, som de kan mødes. Vi kan ikke give dem lov til at være i venterummet, så der er desværre ikke andet at gøre, end at væbne sig med tålmodighed ligesom os andre.

Har du nogle gode råd til, hvad de unge så må gøre?

- De må trække i det varme vintertøj og mødes ude. Vi har masser af forståelse for, at de ikke synes, det er fedt, men det gør vi voksne jo heller ikke. Vi må bare alle handle med samfundssind i den her tid.

- Hvis de har brug for nogen at snakke med, så er vi også klar på en walk and talk med os fra SSP. Vi vil jo gerne snakke med de unge og være en venlig stemme, så os skal de ikke være bange for. Det kan være svært for forældre at åbne hjemmet op, for de er jo også bange for corona.

De unge klager over, at ungdomsklubben har for strenge regler til dem. Synes I, at de har et sted, hvor de kan være unge?

- Kommunen kan jo ikke lave et sted, hvor de må ryge, drikke energidrik og alkohol. Det kan vi ikke tillade. Så skal det være noget privat. Til gengæld har ungdomsklubben mange andre aktiviteter, som de kan tilbyde.

- Lige nu kan vi ikke rigtigt gøre noget. Der er forsamlingsforbud, og vi er alle trætte af, at alt er lukket ned, så der er ikke noget for de unge. Vi ville alle ønske, vi kunne trylle corona væk, men må vi leve med det endnu.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Dybt traumatiseret og vil ikke i skole: 11-årige Jack blev jagtet med en kniv i skoletiden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Se videoen: Ild og dynamit - Svendborgs skovstrategi skudt i gang med sprængning af træer

Svendborg For abonnenter

Ostemand genvalgt som formand for de torvehandlende: Langer kraftigt ud efter socialdemokrat i åbent brev

Fyn

Politi: Treårig død efter tragisk ulykke i naturbørnehave

Langeland

Debat: Langeland er en økonomisk karklud

Fyn

Nu lukker det sidste corona-afsnit i det danske sundhedsvæsen - men det kommer nok til at åbne igen

Ærø For abonnenter

Nu er der faldet dom i sag om spildevand på Ærø: - Jeg er sikker på, at jeg får ret i sidste ende

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Svendborg

Veteraner på de sydfynske veje

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fyn

Kommunal direktør: Ulykke i naturbørnehave var et hændeligt uheld

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Faaborg-Midtfyn

Mor og datter overtager tank: Vivi stopper efter 38 år på Shell

Navne For abonnenter

Øjebæ i stuen: Skoleleder Kasper Føns elsker sin soundbox og hader at gøre tingene halvt

Svendborg

Gratis mad fra Det Grønne Køkken: Spis løs og støt Knæk Cancer

Annonce