Annonce
Svendborg

Sprængte hus i luften med et kilo sprængstof: Politiet ved ikke, hvor det kom fra

Ejeren af huset på Græskæmnervej 17 - en 60-årig mand - omkom under eksplosionen. Arkivfoto: Michael Bager
Sprængstofeksperter slår fast, at der blev brugt et kilo PETN under eksplosionen på Græskæmnervej i juli. Politiet kan ikke fastslå, hvor sprængstoffet kommer fra. En 60-årig mand døde under eksplosionen.

Svendborg: Den 60-årige mand, som onsdag den 29. juli mistede livet, efter at han havde sprængt en bombe i sit hus på Græskæmnervej 17 i Svendborg, havde formået at skaffe et kilo sprængstof til formålet.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Teknikerne fra National Kriminalteknisk Center og Beredskabsstyrelsen har undersøgt sprængstoffet og fundet spor efter stoffet PETN, der anvendes i flere typer sprængstoffer – herunder formbart sprængstof, detonatorer og sprængsnor.

Annonce

NKC og sprængstofeksperterne fra EOD har desuden konkluderet, at der blev anvendt op mod et kilo sprængstof under eksplosionen, fremgår det af pressemeddelelsen.

Sagen Kort

Onsdag den 29 juli opstod der brand i et hus på Græskæmnervej 17 i Svendborg.

Fra starten var der mistanke om, at branden var opstået i forbindelse med en kraftig eksplosion, hvilket senere er blevet bekræftet af Fyns Politi.

Husets ejer, en 60-årig mand, omkom i branden. Der befandt sig også en 55-årig kvinde i huset, hun slap fra eksplosion med lettere skrammer.

To hunde, der befandt sig i huset, omkom også som følge af eksplosion.

Politiet har ikke kunnet fastlægge, hvor manden har fået sprængstoffet fra.

Den 60-årige mand mistede livet under eksplosionen, og beboerne i området omkring Græskæmnervej blev evakueret efter eksplosionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Fyns Amts Avis mener: Hjertelig tak for hjælpen til Christian Eriksens læger – og til hjerteløberen tirsdag i Svendborg. Og forhåbentlig også til flere af os andre

Annonce