Annonce
Svendborg

Spiser brandfolk pizza? Falck søger frivillige

Falck har indgået et samarbejde med et pizzeria i nærområdet i håb om, at der blandt kunderne er nogle, der dels kan nå hen på stationen indenfor for fem minutter, og dels har lyst til at blive brandmand. Her er det Ebubekir Belek, Svendborg Stenovn, og områdeleder i Falck, Carsten Wold Larsen.  Foto: Falck
Pizzaæsker fra Svendborg Stenovn skal hjælpe Falck i Svendborg til at skaffe de brandfolk, der mangler på stationen.
Annonce

Svendborg: Spiser kommende brandfolk pizza? Det håber Falck i Svendborg, og derfor får kunder hos Svendborg Stenovn i den kommende tid deres pizza leveret i en æske med et tilbud fra Falck trykt udenpå.

”Hjælp os med at slukke den næste brand. Vi mangler dig. Bliv brandmand her i byen.”, står der på bakken.

Bag dette opmærksomheds-stunt gemmer sig en bekymrende virkelighed: Der mangler cirka 400 deltidsbrandfolk i hele Danmark. Også på mange af de brandstationer, der er drevet af Falck – blandt andet i Svendborg.

Samarbejdet med lokale pizzeriaer er et forsøg på at ramme andre målgrupper end de vanlige og samtidig skabe ekstra opmærksomhed om jobbet som deltidsbrandmand eller -kvinde.


Hjælp os med at slukke den næste brand. Vi mangler dig. Bliv brandmand her i byen.

Tekst på pizzabakkerne


Manglen på brandfolk har flere årsager.

Tidligere var en deltidsbrandmand typisk en håndværker. Men i dag kører de længere væk fra deres lokalområde end før i tiden, hvor de tit var lige om hjørnet og hurtigt kunne smide værktøjet og rykke ud.

De fleste har svært ved at opfylde kravet om at møde på stationen højst fem minutter efter, at de bliver tilkaldt.

Nye tider tvinger Falck til at tænke nyt, og det er her pizzabakkerne kommer ind i billedet.

Carsten Wolf Larsen, områdeleder hos Falck Danmark, håber, at opfordringen på pizzaæskerne får flere til at søge et speciellde deltidsjob – og samtidig hjælpe deres lokalsamfund.

- Som brandmand eller brandkvinde får man et honorar for at stå til rådighed og være på vagt for at kunne hjælpe lokalsamfundet, hvis uheldet er ude i form af brand, miljøuheld eller øvrige redningsopgaver, der kræver akuthjælp.

- Men først og fremmest har alle Falcks brandfolk dette hverv, fordi de ønsker at gøre en forskel ved at kunne hjælpe andre i nød - ikke mindst borgerne i lokalsamfundet, siger han.

Carsten Wolf Larsen understreger, at det er nødvendigt med opbakning hjemmefra og fra ens arbejdsplads, når man sådan pludselig stikker af fra familien eller jobbet.

- Der er allerede rigtig mange virksomheder, der stiller en medarbejder til rådighed som brandmand eller brandkvinde. Det er jeg på Falcks vegne rigtig glad for. Og jeg vil gerne opfordre til, at endnu flere virksomheder overvejer, om de har en medarbejder, der kunne blive en del af det lokale beredskab. Det er helt sikkert med til at sikre tryghed også på arbejdspladsen, siger Carsten Wolf Larsen.

Falcks hvervekampagne på pizzaæsker gennemføres i samarbejde med Beredskabsforbundet, som hjælper Falck og de tværkommunale beredskaber med at hverve deltidsbrandfolk og frivillige brandfolk gennem projektet Bliv Brandmand Nu. Hvis man gerne vil vide mere om at blive deltidsbrandmand, kan man kontakte den lokale Falck-station eller læse mere på blivbrandmandnu.dk

Annonce
Annonce
Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce