Annonce
Svendborg

Spil Dansk i Svendborg 2019

Knapt 1000 musik- og folkeskoleelever stimler sammen til Spil Dansk koncerten i Svendborg Idrætscenter 30. oktober. PR Foto
Svendborg Musikskole finder danske partituer, sanghæfter og popmusik frem ved to koncerter i Spil Dansk ugen.

Svendborg: Svendborg Musikskole sætter igen i år ramme om et samarbejde mellem musikskolen og langt hovedparten af Svendborgs folke- og privatskoler.

Et samarbejde, der munder ud i en fejring af dansk sprog og musik i Svendborg Idrætscenter onsdag 30. oktober kl. 12.

Det bliver stort og spektakulært, når knapt 1000 musik- og folkeskoleelever stimler sammen til Fyns, måske endda Danmarks største Spil Dansk koncert, som et led i den nationale Spil Dansk uge.

Det er normalt kun til store udendørs fællessang arrangementer man kan mønstre så mange medvirkende, men her drejer det sig altså om en koncert, hvor samtlige medvirkende har øvet sig sammen og hver for sig.

Annonce
29. oktober spilles der også dansk i Naturama. PR Foto

Pophyldest

Efter åbningstalen af borgmester Bo Hansen præsenteres et bredt udsnit af den danske musik- og kulturarv, udsat for stort harmoniorkester, rockorkester, sprudlende marimbaer og indsmigrende strygere.

Omkranset af cirka 850 elever fra Svendborg kommunes skoler der, med hver sin stemme, hylder den danske sang.

I år er der fokus på særligt den nyere tids store popkoryfæer, da koncerten hylder såvel Maria Key, Anne Linnet og Tøsedrengene.

Koncertens store fællesnummer er en hyldest til Carl Nielsen. Koncerten afsluttes med at synge Svendborgs "nationalsang", "Musikkens By", af Christian Søgaard.

Koncert på Naturama

I hele ugen er der koncerter og andre aktiviteter rundt omkring i byen og på Svendborg Kommunes skoler og plejehjem.

Samtidig markeres med det gode samarbejde med Naturama med koncert i de spektakulære rammer blandt havets, jordens og himlens dyr. Koncerten på Naturama finder sted tirsdag 29. oktober kl. 15.

Svendborg er med sine flere end 700 live koncerter om året, må siges at være en af de helt store drivkræfter i fastholdelse og udvikling af dansk musik og sang.

Der er gratis adgang til koncerten i idrætscenteret, mens der betales normal entré til Naturama.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

93-årige Ruth troede, det var slut, da coronaen ramte: - Jeg ved ikke, om jeg bare har været heldig

Annonce