Annonce
Langeland

Speederen i bund - 14 færdselsager på et par timer

3. december kunne Fyns Politi skrive 14 bilister i henholdvis Rudkøbing og Tranekær for overtrædelser af færdselsloven. Voldsomt, siger fungerende politikommissær Rasmus Tyllesen
På tre/fire timer kunne en patrulje fra Fyns Politi skrive 14 sager om færdselrovertsædelser i Rudkøbing og Tranekær. 7 sager udløste foruden bøden også klip i kørekortet
Annonce

LANGELAND: 3. december kunne en patrulje med åbne øjne og laseren fremme skrive hele 14 færdselssager fra Rudkøbing til Tranekær. I sidstnævnte stillede betjente sig med en lasermåler i Slotsgade for at kontrollere hastigheden i en 40-zone. Det blev til ni sager på strækningen, hvor af syv udløste klip i kørekort. Dagens højdespringer var en bilist, som blev målt til 62 km/t.

- Det er voldsomt, for så har speedometret vist noget mere, og vi trækker selv tre kilometer i timen fra, når hastigheden er under 100 km/t, fortæller fungerende politikommissær Rasmus Tyllesen til avisen.

Lasermålingen betyder, at alle bilister, der kørte for hurtigt, talte med politiet på stedet. Det er dog den efterfølgende kontrol i Rudkøbing, der undrer politikommissæren mest. Her skrev man nemlig to bilister for at tale i håndholdt mobiltelefon.

- Jeg synes, 14 sager er meget. Men særligt de skærpede sanktioner overfor den håndholdt mobiltelefon kan der ikke være tvivl om længere. Alligevel er det sager, vi ser. Også selvom bøden løber op i 1.500 kroner, et klip i kørekortet plus 500 kroner til offerfonden, uddyber Rasmus Tyllesen.

Politikommissæren kalder det at tale i mobiltelefon for en væsentlig tilsidesættelse af færdselsloven.

Udover hastighedssagerne og de håndholdt mobiltelefoner skrev politiet yderligere tre bilister for at køre uden sele i løbet af de timer, patruljen var på Langeland.

Annonce
Annonce
Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce