Annonce
Fyn

Specialskole ramt af Covid-19 fire gange i januar: - Vi er meget bekymrede

Pilehaveskolen i Assens er ligesom landets andre specialskoler åben under nedlukningen. Arkivfoto: Jens Wognsen
Hver fjerde elev på Pilehaveskolen holdes hjemme af forældre, som er bekymrede over smitterisiko. Siden nytår har specialskolen været ramt af Covid-19 fire gange.

Assens: Et coronatilfælde om ugen. Sådan har hverdagen for elever og personale på Pilehaveskolen i Assens været, siden skolen åbnede efter juleferien.

Pilehaveskolen er en specialskole og skal derfor holde åbent som normalt, selvom landets grundskoleelever er sendt hjem for at modtage fjernundervisning.

- Vi er meget bekymrede. Der har været et coronaudbrud om ugen, og det er utrygt som forælder, lyder det fra bestyrelsesformand Ann Baunbæk Hansen, som er kritisk overfor regeringens beslutning om at holde specialskoler åbne.

Annonce

Hun har mellem jul og nytår sendt en mail til undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, hvor hun opfordrer til, at landets specialskoler skal følge samme regler som folkeskolerne i forhold til nedlukning.

Selvom Pilehaveskolen får gjort ekstra grundigt rent, og klasserne er adskilt fra hinanden i løbet af skoledagen, bliver en fjerdedel af Pilehaveskolens 82 elever holdt hjemme af forældre, som er bekymrede for smitterisiko, fortæller skoleleder Mette Karlsson.

- Det kan være fordi eleverne har en gendefekt, eller der er nogen i den nære familie, der er særligt udsatte, forklarer skolelederen.

Smitte ikke sket på skolen

Foreløbig er der ikke noget, der tyder på, at smitten er sket i skoletiden, oplyser Mette Karlsson.

Specialskolen har samlet set sendt 20 elever og 18 ansatte hjem i selvisolation i forbindelse med de fire smittetilfælde.


Vi er lidt vibrerende, og personalet tænker selvfølgelig "hvad bliver det næste". Vi er i sagens natur i meget tæt kontakt med vores elever.

Mette Karlsson, skoleleder


Coronatilfældene påvirker også specialskolens personale, som dog kan se frem til snart at blive tilbudt lyntest på arbejdspladsen via Falck.

- Vi er lidt vibrerende, og personalet tænker selvfølgelig "hvad bliver det næste". Vi er i sagens natur i meget tæt kontakt med vores elever. Når de sidder ved deres borde, kan vi godt holde afstand, men vi har mange andre former for kontakt, og selvfølgelig er nogle medarbejdere nervøse. Men de klarer det generelt enormt flot og løser opgaven, siger Mette Karlsson.

Annonce

Nye krav til afstand

I foråret 2020 fik Pilehaveskolen stillet ekstra lokaler til rådighed i Peter Willemoesskolens nordlige afdeling, så man havde mulighed for at opdele eleverne i mindre grupper, end man kan på skolens matrikel på Stadionvej i Assens. Det undrer Ann Baunbæk Hansen, at man ikke har den mulighed nu.

- Der var nogle helt andre krav til afstand dengang, forklarer Esben Krægpøth, som er vicedirektør for Børn, Unge og Uddannelse i Assens Kommune.

- Vi har fulgt udviklingen nøje og vurderet det så sent som for 14 dage siden. De smittetilfælde, vi har haft, er ikke sket inde på skolen. Det er afgrænset, lyder der fra vicedirektøren, som påpeger, at alle de specialelever, der bliver holdt hjemme, er visiteret til nødundervisning.

- Det betyder også, at vi har en fjerdedel færre elever på skolen. I børnehaverne har vi også børn, der bliver holdt hjemme, og det betyder, at man bedre kan udnytte den plads, der er, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Ekspert: Det skal der til, før kommunen kan rive øverste etage af Rubberton-byggeri ned

Annonce