Annonce
Erhverv

Sparekasse med 11 fynske filialer øger overskuddet

Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, kan glæde sig over 2019-resultatet, der er et af de bedste i bankens historie. Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix
Sparekassen Fyn-Sjælland øger udbyttet efter et godt år, hvor især mange konverteringer af lån i fast ejendom trak resultatet op.

Fyn: Sparekassen Sjælland-Fyn - eller Fyn-Sjælland, som den markedsføres under på Fyn, hvor 11 tidligere Faaborg Sparekasse-filialer er en del af kæden - øgede sit overskud før skat med 20 mio. kr. i 2019.

Her havde sparekassen nettorente- og gebyrindtægter på 1113,3 mio. kr. - et løft på godt 100 mio. kr. fra 2018. Det blev omsat til en basisindtjening på 313,4 mio. kr. over året mod 205,9 mio. kr. i 2018. I hele 2019 blev bankens overskud før skat 251,3 mio. kr. Det rammer perfekt ind i forventningerne om 248-252 mio. kr. For 2020 sigter banken efter et resultat i samme størrelsesorden.

- Sparekassen har været begunstiget af stor kundeaktivitet inden for konvertering af realkreditlån, men den stigende basisindtjening er i høj grad også skabt som følge af en lang række indtægts- og omkostningsinitiativer, der er i direkte tråd med den udmeldte strategi: Nye veje, skriver Sparekassen Sjælland-Fyn i regnskabet.

- Den forhøjede basisindtjening forventes som følge heraf at være af permanent karakter. Herudover er alle kapitaltal styrket, og kapitalprocenten er øget til 20,1 pct., fortsætter banken.

På kursreguleringer var der nedgang i forhold til året før, der dog var ekstraordnært godt på grund af en engangsregulering.

Udbyttet foreslås til 3,00 kroner pr. aktie mod 2,50 kroner året før.

Sparekassen har i øvrigt købt en aktiepost i Lollands Bank, så ejerandelen nu er over fem procent. Det betyder, at der ikke indtil videre er planer om at åbne filialer på Lolland-Falster.

Annonce
Sparekasssen Fyn-Sjælland, der har 11 tidligere Sparekassen Faaborg-filialer på Fyn, har stadig en filial i Faaborg (billedet), mens filalen i Hårby lukkede kort før jul. Foto: Sparekassen Fyn-Sjælland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Se billeder fra statsminister-visit: Skoledreng krævede svar om organdonation

Svendborg

Statsministerbesøg i Svendborg: Spørgelystent publikum holdt Frederiksen til ilden

Annonce