Annonce
Erhverv

Savner plads: Spar Nord flytter fra bymidten til havnen

Entreprenør Claus Larsen (tv) får bankdirektør Ulrik Feveile Nielsen som lejer, når Spar Nord Bank flytter filialen fra Sankt Nicolai Gade til det nye byggeri på Lerchesvej. Foto: Katrine Becher Damkjær
Pladsmangel får Spar Nord Bank til at flytte ud af byen til fordel for havnen.
Annonce

Svendborg: Spar Nord-direktør Ulrik Feveile Nielsen kiggede onsdag eftermiddag forbi, da der blev gravet for til et nyt boligprojekt på Lerchesvej, men han var ikke med til festlighederne, fordi banken har lånt penge ud til projektet.

Spar Nord Bank bliver derimod lejer i det nye byggeri, når banken flytter Svendborg-filialen fra Sct. Nicolai Gade midt i byen til Lerchesvej på havnen. Det er pladsmangel, der får banken til at flytte skriveborde, pengeskabe og værdibokse.

- Vi er 11 medarbejdere, men har kun 10 skriveborde, og vi er ni medarbejdere, der arbejder med kunderådgivning, men vi har kun fire kontorer, forklarer Ulrik Feveile Nielsen, der tilføjer, at antallet af parkeringspladser også har været udslagsgivende.

- Når man endelig kommer i banken, skal det være nemt at sætte sin bil, og derudover spiller synligheden på det her hjørne med mange biler også en rolle, siger Spar Nord-direktøren.

En trafiktælling viser, at der kører mellem 10.000 og 15.000 biler på strækningen hver dag.

Annonce

Spændende byudvikling

Projektet rummer udover banken også 40 lejligheder og en dagligvarebutik, og det er reelt det første skridt til en ny bydel omkring nordre kaj. Området skal med tiden også bestå af et nyt Simac, en erhvervspark samt 3-400 nye boliger.

De planer spillede også ind, da landets femtestørste bank kiggede efter mere plads til en ny filial.

- Byudviklingen i det område ser rigtig spændende ud. Når man ser 10 år frem, så kan det blive et fantastisk område, siger Ulrik Feveile Nielsen.

Coop har lejet den 1200 kvadratmeter store butik, og det bliver discountkæden Fakta, der flytter ind og får Føtex og Rema 1000 som naboer.

Når Fakta åbner på Lerchesvej, lukker Fakta-butikken på Toldbodvej. Coops informationsdirektør Jens Juel har tidligere sagt til Fyns Amts Avis, at trafikken og kundestrømmen er vigende på Toldboldvej, og at kæden får en væsentlig bedre butik på Lerchesvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Analyse: Budgetforliget landede med ubetydelige politiske knubs og sværdslag

Annonce