Annonce
Svendborg

Spørg redaktionen: Avisen vil så gerne høre fra jer

Caspar Troest Jørgensen, redaktionschef Fyns Amts Avis, ser frem til med et nyt digitalt værktøj at komme endnu tættere på læserne. Foto: Katrine Becher Damkjær
Fyns Amts Avis får fra i dag en ny kontaktformular i bunden af alle artikler. Inspirationen kommer fra Chicago og den hedder "Spørg redaktionen". Og det er netop hvad opfordringen er. Undrer du dig over noget i din hverdag, så skriv det til avisen. Måske vi kan finde svar.
Annonce

Svendborg: På Fyns Amts Avis vil vi så gerne høre fra vores læsere. Skriv til os. Ring til os. Kig ind på redaktionen og tal med os.

Sådan lyder opfordringen fra redaktionschef Caspar Troest Jørgensen. Og i samme ombæring søsættes endnu et skud på stammen i måden hvorpå, man kan kontakte Fyns Amts Avis.

"Spørg redaktionen", hedder systemet, der i bund og grund er en kontaktformular, der fra nu af sættes i bunden af alle artikler på fynsamtsavis.dk.

Der kan du skrive, hvad du går og undrer dig over i din hverdag, som måske kunne fortjene at blive udsat for journalistisk research. Og måske ende i spalterne.

Det kan være en undren. Et spørgsmål.

- I journalistik traditionelt søger vi som redaktører og journalister at stille de spørgsmål, som vi tror, vores læsere gerne vil have svar på. Men det, vi måske ikke har været gode nok til, er jo egentligt at spørge læserne selv, hvad det er, de gerne vil have svar på, siger Caspar Troest Jørgensen og fortsætter:


I journalistik traditionelt søger vi som redaktører og journalister at stille de spørgsmål, som vi tror vores læsere gerne vil have svar på. Men det, vi måske ikke har været gode nok til, er jo egentligt at spørge læserne selv, hvad det er, de gerne vil have svar på.

Caspar Troest Jørgensen


- Det er jo ikke fordi, man ikke tidligere har kunnet kontakte os. Enten på e-mail eller ved at gå ind på redaktionen og tale med os. Men med dette nye værktøj bliver det endnu lettere.

Annonce

De gode spørgsmål

I udrulningen af det nye tiltag "Spørg redaktionen" ligger også en erkendelse af, at journalistik kan blive bedre af input fra virkeligheden.

- Der er gode eksempler på, at læserne nogle gange stiller nogle gode spørgsmål, som der kan komme god, relevant journalistik ud af. Søndag bragte vi for eksempel en historie på baggrund af en læser, der skrev ind og spurgte, hvorfor man egentligt ikke bare byggede en ny Langelandsbro, når nu man render og renoverer på den og bruger i hundredvis af millioner kroner på det? Det er et godt eksempel på, at der er spørgsmål, som er vildt relevante, og som vi ikke selv kommer på. Der er masser af gode spørgsmål derude, som vi kan svare på, siger Caspar Troest Jørgensen.

Annonce

Opfundet i Chicago

"Spørg redaktionen" er rullet ud på mange andre redaktioner verden over, og systemet hedder Hearken og er oprindeligt opfundet i Chicago i USA, hvor det viste sig, at læsere og medier blev bundet tættere sammen med den direkte, nemme kontakt til redaktionen.

- De oplevede i Chicago, at journalister og redaktører billedligt talt stod på en bakketop og fortalte folk, hvad man mente var vigtigt at vide. Med Hearken kom folk med op på bakketoppen og blev spurgt: ”Hvad vil du gerne vide?”.

- Det er et system, der har opnået en succes i journalistik og har bundet brugere og medier tættere til hinanden. Og det er jo også noget af det, vi gerne vil, siger Caspar Troest Jørgensen og erkender, at naturligvis kan alle spørgsmål, der kommer ind via "Spørg redaktionen" ikke blive til journalistik, der ender i Fyns Amts Avis.

- Men noget af det vil finde vej til spalterne. Og der ligger jo klart en forpligtelse til, at vi ikke blot sætter ”Spørg redaktionen"-formularen i bunden af alle vores artikler, og så ellers fortsætter som vi plejer. Vi ændrer vores arbejdsrutiner internt, så vi hver dag forholder os til, hvad der er kommet ind via "Spørg redaktionen".

Annonce

God ide

Tom Skovløkke Jørgensen er fast læser af Fyns Amts Avis. Og i øvrigt fast bidragsyder hvad angår samfundsaktuelle spørgsmål, som han mener, at avisen bør kigge mere nøje på.

Tom Skovløkke Jørgensen er fast læser af Fyns Amts Avis og aldrig bleg for at komme med spørgsmål til redaktionen, han mener fortjener journalistisk research. Og spørger man ham, er ideen ikke så tosset, hvis ellers Fyns Amts Avis formår at få læserne til at gå med på den. Foto: Katrine Becher Damkjær

Og spørger man ham, er ideen ikke helt tosset.

- Jeg har jo mange gange kontaktet journalister hos jer, når jeg mente, der var forhold, der burde behandles journalistisk. Og helt ærligt, nogle gange har det været svært at finde frem til den helt rette at tale med. Så det er da en god ide med sådan en måde at skrive til jer på, så man er sikker på, at det man skriver bliver taget med i betragtning og lander det rigtige sted, siger han.

- Det vil helt sikkert give en masse stof til gode historier, hvis I lykkes med at få det ud over rampen, så læserne giver sig til at bruge det. Men det kræver, at I sørger for at fortælle om det, så man bliver opmærksom på det, lyder rådet fra Tom Skovløkke Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hjemmebagt fynsk brunsviger-blues

Annonce