Annonce
Svendborg

Spørg redaktionen: Åbner genbrugsbutikkerne også?

Anita Mandal Frederiksen glæder sig til på mandag igen at åbne Genbrugsbørsen ved Netto på Ole Rømers Vej. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen
Byens genbrugsbutikker åbner igen med krav om mundbind, afstand og et begrænset antal kunder.

Svendborg: Det er ikke kun tøj-, livsstil- og isenkrambutikkerne, der åbner dørene igen mandag formiddag.

Genbrugsbutikkerne i Svendborg er også klar til at genåbne efter 67 dages lockdown.

I Genbrugsbørsen ved Netto på Ole Rømers Vej kan Anita Mandal Frederiksen næste ikke vente, til det bliver mandag klokken 10.

- Jeg glæder mig helt vildt til at se kunderne igen. Jeg har brugt ventetiden på at male alle 600 kvadratmeter, skure gulvet og fået ryddet op på de 250 reoler, siger Anita Mandal Frederiksen, der overtog butikken for to år siden, og lejer reoler ud.

Annonce

Max 15 kunder

Jens-Arne Hofstedt fra Wiggers Park har bedt redaktionen undersøge, om byens genbrugsbutikker også åbner på mandag, og svaret er ja.

Lissen Brandt, kasserer i Røde Kors i Svendborg, oplyser, at Røde Kors-butikken tæt ved Havnetrappen i Møllergade også åbner mandag formiddag. Hun fortæller, at man er i fuld gang med at lave en vagtplan for de 40 frivillige i butikken.

Det foreningsdrevne Svendborg Genbrugscenter i Hulgade er også klar til at åbne, men det sker først onsdag klokken 13. Butikken har kun åbent onsdag eftermiddag og lørdag formiddag.

- Vi åbner på onsdag, og det bliver med mundbind, to meters afstand og et begrænset antal kunder på 15 ad gangen, fortæller Flemming Laustsen, bestyrelsesmedlem i Svendborg Genbrugscenter og formand for FDF Svendborg.

FDF-spejderne driver genbrugsbutikken sammen med KFUM-spejderne og Blomstercaféen, og Flemming Laustsen fortæller, at genbrugscentret også er klar til igen at køre ud for at hente ting og sager hos borgerne.

- Det har vi ikke gjort under nedlukningen, fordi vi ikke har haft plads, men der gør vi igen fra på mandag, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fernisering i fire kunsttårne

Svendborg

Eksamensfri og karakterfri: Skolefolk vil åbne ny friskole i Tankefuld

Debat

Fyns Amts Avis mener: Ny sydfynsk friskole kan ramme megatrend

Annonce