Annonce
Svendborg

Spørg redaktionen: Bliver gågaden ensrettet i Svendborg?

Bliver gågaden i Svendborg ensrettet, som man ser det i Odense, for at dæmme op for coronasmitte, lyder et spørgsmål fra en læser. Foto: Søren Tideman Lassen
Der bliver ingen ensretning af gågaderne i Svendborg til Black Friday. Til gengæld har Svendborg Event lavet flere andre tiltag, der skal sikre, at julen bliver skudt godt i gang i Svendborg på en coronavenlig måde.
Annonce

Svendborg: Kenneth Hanson har skrevet og spurgt redaktionen, om der vil blive opdeling af gågaden i Svendborg, som man blandt andet har gjort i Odense på grund af Covid-19. Han skriver også, at han selv synes, der kan være meget trængsel i hverdagen.

Og med Black Friday, som finder sted fredag 27. november, er problemstillingen allerede velovervejet i Svendborg Event, fortæller eventchef Anja Mia Haas.

- Vi har undersøgt muligheden for at ensrette gågaderne, men det blev vi frarådet at gøre. Og det tror jeg egentlig også er rigtigt for Svendborg, siger Anja Mia Haas.

Svendborg Event har iværksat en række tiltag, som skal gøre sikre, at Black Friday både bliver hyggelig og sikker.

Annonce

Folie og folk i veste

Og der er flere elementer i den plan, som blandt andet går ud på at minde butikkerne om at sprede deres tilbud over så lang tid som muligt for at undgå kødannelser og store menneskemængder.

- Vi har også fået sat noget folie op på gågaderne, som repeterer, at man skal huske at holde afstand og passe på de ansatte. Og vi har folk i gaderne med veste på, som har mundbind i den ene lomme og sprit i den anden, hvis nu folk har glemt det, siger hun og tilføjer:

- Vi vil rigtig gerne have, at folk bruger byen – bare de gør det med omtanke.


Vi vil rigtig gerne have, at folk bruger byen – bare de gør det med omtanke.

Anja Mia Haas, eventchef


I alt har Svendborg Event ansat 10 personer til at gå rundt i gaderne for at hjælpe med at sikre, at coronarestriktionerne bliver overholdt.

Annonce

Lokal handel på nettet

- I hele juleperioden har vi masser af underholdning. Men vi siger ikke noget om, hvor og hvornår og hvem det er. Man må stadig ikke samles mere end 10 mennesker, så underholdningen vil hele tiden være noget, der flytter sig, lyder det fra eventchefen.

Hun garanterer for hygge i byen – med duft af brændte mandler og jul.

- Og julebelysningen er tændt allerede en måned, inden vi plejer. Samtidig har vi opfordret butikkerne til at bruge det beløb, de normalt betaler for at få sat julebelysningen, på i stedet at pynte deres butikker, så der bliver skruet ekstra meget op, siger Anja Mia Haas.

Hvor butikkerne plejer selv at skulle betale for julebelysningen, er det ikke tilfældet i år. Her har otte af byens banker, Andelskassen, Danske Bank, Fynske Bank, Middelfart Sparekasse, Nordea, Spar Nord, Sydbank og Nykredit Bank i samarbejde med Shopping Svendborg, Svendborg Kommune, Svendborg Turistforening og Svendborg Event valgt at varetage udgiften.

Svendborg Event har også sikret, at julemanden kan melde sin ankomst til Svendborg, og at børnene har masser af muligheder for at hilse på den hvidskæggede mand i løbet af december. Også her er det ikke lovligt at annoncere tidspunkter, da myndighederne frygter, at for mange børnefamilier så vil stimle sammen på ét sted.

Hvis man ikke har lyst eller mulighed for at besøge de lokale butikker, er det stadig muligt at handle lokalt.

- Man kan handle i de lokale butikker via vores portal – vi har blandt andet Voressvendborg.dk, som er butikkernes fælles online-handel. Så vi har forsøgt at sige, at vi også er der digitalt, siger Anja Mia Haas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Ærø

Ny dagligvarebutik bekymrer købmænd på øen: Jeg forudser 12 fyringer

Annonce