Annonce
Livsstil

Spørg Kjeld Bjerre: På med skærmen, makker

Kjeld Bjerre bruger efter eget udsagn glad og gerne denne sikkerhedsskærm på sin rundsav - men den er i vejen, når han fotograferer, og derfor ser man den sjældent.
Annonce
Annonce

Hej Kjeld

Jeg plejer altid at læse dine artikler med fornøjelse, men IKKE det du skriver om afskærmning af rundsave.

For det første ville en sådan nok have stoppet flere af dine uheld, hvor du bare har været heldig med ikke at miste en finger. De gror, som du nok ved, ikke ud igen.

Og for det andet tager en skærm det meste af det støv, som ellers bliver smidt lige i hovedet på dig. Især i kombination med en fornuftig udsuger.

Med venlig hilsen

Bjarne Madsen, Rudkøbing

Annonce

Hej Bjarne

Her på siderne er der en længere smøre om mit forhold til sikkerhed i almindelighed - og rundsaven i særdeleshed.

I den virkelige verden har består min sikkerhed i, at jeg er godt kendt med at arbejde ved rundsaven - og det er ikke noget, jeg pjatter med: Man skal stå uden for skudlinjen, og man skal stå godt for arbejdet - så skal man sikre sikre sig, at der faktisk er plads til fingrene, og at der ikke er nogen løse ærmer eller andet - og så har jeg altid har spaltekniven på plads, når det overhovedet kan lade sig gøre. Og det kan det praktisk taget altid.

Og nogle gange bruger jeg faktisk også en sikkerhedsskærm - af den slanke type, som spændes på spaltekniven, så den dækker klingen ovenfra. Fordelen herved er den indlysende, at man ikke så let kommer til ved et sjuske-uheld at ramme klingen med hånden - og så giver det, som du siger, mulighed for effektiv udsugning. Til gengæld har man dårligere udsyn til det, man laver.

Når det på billederne ser ud, som om jeg aldrig bruger denne skærm, er det, fordi den spærrer for udsynet til fotoapparatet - i virkeligheden er det altså din skyld!

Nej, spøg til side - det er mit valg, og jeg vil endda indrømme, at jeg nogle gange glemmer at sætte den på igen, når jeg har taget et billede. Men principielt bruger jeg den altså gladeligt og ofte.

Derimod bruger jeg ikke ”pushstick”, hvis jeg kan undgå det. Risikoen for ”kickback” eller flyvende kæppe i almindelighed er nemlig langt større, når man ser folk prøve at manøvrere et bræt igennem saven med et par pinde - frem for at tage ordentligt fat i kalorius med fingrene.

Venlig hilsen

Kjeld Bjerre

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fodbolddrenge tilbage på udendørsbanerne: Vi har glædet os mest til at se vores venner

Debat

Debat: Mareridtet på Ryttermarken

Debat

Debat: Lokalt skal vi også stille krav

Annonce