Annonce
Danmark

Sommerhusejer: Jeg står med et kæmpe problem

Ejerne af sommerhuset på Neptunvej overvejer et sagsanlæg mod Fanø Kommune i forhold til udstykning af sommerhusgrunden, som de købte i 2017. Foto: Jacob Schultz
På Fanø fortryder ejerne af sommerhuset på Neptunvej, hvoraf en del nu skal nedrives, at de ikke købte byggegrund i et andet sommerhusområde på fastlandet. For påbuddet om delvis nedrivning er ikke parret største problem.
Annonce

Ejerne af sommerhuset på Neptunvej 8, Martin Kaul Hansen og hans hustru Majbritt Hansen, der i januar 2017 købte den 1.800 kvadratmeter store grund og fik bygget det 181 kvadratmeter store sommerhus med 12 sovepladser, står med et kæmpe problem.

Ikke alene vil det, vurderer Martin Kaul Hansen, koste et par hundrede tusinde kroner at få sommerhuset lovliggjort, efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet har underkendt Esbjerg Kommunes dispensation til overskridelsen af det oprindelig afsatte byggefelt.

Deres største problem er, siger Martin Kaul Hansen, at Fanø Kommune oprindelig har udstykket en sommerhusgrund, som man ikke kan køre ind til med bil, fordi adgangen foregår gennem et paragraf 3-beskyttet naturområde i form af en mose.

Det er Dansk Botanisk Forening og Danmarks Naturfredningsforening, der havde indbragt sagen for klagenævnet, efter at Esbjerg Kommune sidste år tildelte parret en dispensation. Dispensationen er nu annulleret, hvorefter parret har frem til årsskiftet til at få forholdene bragt i overensstemmelse med loven. Det betyder, at dele af huset skal fjernes, ligesom noget flisebelægning skal væk.

Annonce

Skadende bilkørsel

En del af klagen fra Danmarks Naturfredningsforening går på, at mosen også påvirkes af tilkørsel til og fra ejendommen, som sker med biler, som kører gennem mosen, og da der her er tale om et stort sommerhus med plads til et dusin overnattende personer, vil det ofte indebære, skriver foreningen, at tre biler og en trailer parkeres tæt ved ejendommen, hvilket i tørre perioder betyder, at biler parkeres i selve mosen.

Den del af klagen har Esbjerg Kommune dog ikke villet forholde sig til i sin udtalelse til Miljø- og Fødevareklagenævnet. I Esbjerg Kommunes redegørelse begrundes den manglende kommentarlyst med, at "hverken bilerne eller den anlagte vej, som nu er fjernet, er en del af den meddelte dispensation".


Han understreger, at han og hustruen på ingen måde har handlet i ond tro, sådan som både Dansk Botanisk Forening og Danmarks Naturfredningsforening ellers har anført i deres klager til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Fra artiklen


- Men jeg har engageret en advokat til at se på den del af sagen mod Fanø Kommune i forhold til en udstykning af en grund, man ikke kan komme til med bil, siger Martin Kaul Hansen.

Annonce

Ikke ond tro

Han og hustruen er lede og kede af hele sagen, som de mener bunder i, at nogle naboer er vrede over byggeriet:

- Havde vi vidst, hvordan det ville gå, havde vi aldrig købt sommerhusgrund på Fanø, men i stedet i Blåvand eller andre steder, hvor vi kiggede. Vi står nu med et sommerhus til 3,5 millioner kroner, og vi har ikke råd til, at det nu skal stå tomt, siger Martin Kaul Hansen.

Han understreger, at han og hustruen på ingen måde har handlet i ond tro, sådan som både Dansk Botanisk Forening og Danmarks Naturfredningsforening ellers har anført i deres klager til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Men i sagsakterne kan man se, at Esbjerg Kommune helt tilbage i marts 2017 - efter modtagelse af en situationsplan for byggeriet - understreger over for Fanø Kommune at byggeprojektet skal holdes inden for byggefeltet. Har I ikke kendt til det?

- Vi havde firma til at stå for byggeriet, og vi gik ud fra, at der var styr på tingene. Jeg kan sige med største sikkerhed, at jeg ikke personligt har haft den viden. Det firma, vi havde til at bygge, er siden gået konkurs, oplyser Martin Kaul Hansen.

Mulighed

Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelser er endelige, og derfor kan Martin Kaul Hansen og hans hustru ikke indbringe afgørelsen for en anden administrativ myndighed i forsøg på at få afgørelsen ændret.

Tilbage er kun at anlægge en retssag ved domstolene, og det skal i givet fald ske inden seks måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Stadig flertal for Broholm-møller: - Med mindre der kommer noget helt vildt i hvidbogen, så mener jeg, at vi skal stille møllerne op

Annonce