Annonce
Svendborg

Sommerferie hjemme: En hånd til børnefamilier

Det er blandt andet familier i boligområder som Jægermarken, der får glæde af sommerferiepakken. Foto: Roland Petersen
Familier i ti sociale boligområder i Svendborg får pakker og ekstra oplevelser  i sommerferier
Annonce

Svendborg: I sommerferien kan børnene i ti boligområder i Svendborg se frem til en særlig sommerferiegave.

De mindste børn får en kasse, de ældste en pose med forskellige ting, de kan beskæftige sig med i familien og samtidig er der en mappe med de mange gratis tilbud, der er i kommunen, som de kan benytte, og der er også fribilletter til museer i byen.

Annonce

Initiativ efter corona

Mette Østerberg, boligsocial projektchef I Svendborg Kommune, fortæller, at tankerne om at gøre noget særligt for børnene i sommerferien har været i gang siden foråret.


...vi kunne godt se, at der kunne komme nogle særlige udfordringer i sommerferien, hvor flere end sædvanligt ville være hjemme i boligområderne...

Mette Østerberg, boligsocial projektchef


- Under coronaen har mange familier været udfordret. Jeg synes, de fleste har klaret det rigtigt godt, men vi kunne godt se, at der kunne komme nogle særlige udfordringer i sommerferien, hvor flere end sædvanligt ville være hjemme i boligområderne. Derfor har vi lavet de her tilbud, siger Mette Østerberg.

- Det er også en måde at række ud til familierne på. En måde at komme i kontakt med dem, som vi måske ikke har kontakt med i forvejen og som kan have glæde af det. Mange har været meget bekymrede under coronaen og med god grund. Og nogle har måske været meget bekymrede for at sende deres børn ud selv om børnene i særlig grad har brug for det. Nu prøver vi at gøre noget særligt for familierne, så de får en god sommerferie, siger hun.

Annonce

Hjælp fra virksomheder

Interkulturelt Team og Aktive Boligområder i Svendborg (Boligsocial Helhedsplan) står bag initiativet. Herudover støtter Integrationsrådet, Svendborg Bibliotek, de lokale virksomheder Føtex, Fakta Nyborgvej, Kids Coolshop, Bog&Idé, Scala Svendborg, Sporten Svendborg, Christiansminde Minigolf, Bowl´ Fun og Jysk samt kulturinstitutionerne Forsorgsmuseet, Naturama og Danmarks Naturfredningsforening.

Endvidere er initiativet støttet af midler fra Social- og Indenrigsministeriets særlige sommerferiepulje, som Svendborg Kommune også har fået midler fra.

Kasserne/poserne bliver udleveret i forbindelse med en række sociale arrangementer i de 10 boligområder, som er med i den boligsociale helhedsplan, herunder blandt andet Skovparken, Sanddalsparken og Jægermarken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Suverænt fynsk DM-guld fredag aften

Annonce