Annonce
Ærø

Sommerboligsalget på Ærø er fordoblet

Rino Jenssen mærker en stigende interesse for boliger på Ærø. Arkivfoto
I juni 2020 er der solgt 14 huse på Ærø. Det er en fordobling i forhold til 2019, hvor der blev solgt syv huse. Ejendomsmæglerne på Ærø forklarer det stigende hussalg med, at der er kommet flere besøgende på øen, og at Ærø har fået oparbejdet et godt image.
Annonce

Ærø: En fordobling.

Det er konklusionen på, hvordan det går med boligsalget på Ærø lige nu. I juni 2019 blev der solgt syv boliger på Ærø, og i den samme måned i år er der solgt 14, viser tal fra Boligsiden.dk. Hvad udviklingen præcist skyldes, er svært at sige, da der er flere faktorer som spiller ind. En af grundene kan muligvis findes i den øgede tilstrømning af turister til blandt andre Ærø.

- Der er jo altid mange flere mennesker her om sommeren, men faktisk er det ikke en periode, hvor vi normalt har et godt salg. Juli plejer at være den måned, hvor der mindst salg overhovedet, og selvom jeg ikke har de endelige tal for juli endnu, så er der markant mere gang i juli i år end der har været i de foregående år, siger Rino Jenssen,  der er indehaver af og ejendomsmægler i Ø-bolig.


Det er kommet dertil, at vi søger efter boliger at sælge nu, fordi vi simpelthen får solgt det vi har, hurtigere end vi får nye ind.

Rino Jenssen, ejendomsmægler, Ø-bolig


Faktisk oplevede man i Ø-bolig allerede en stigende interesse tilbage da corona-krisen brød ud. Da begyndte der at dukke flere henvendelser op, også i forbindelse med at der var udsigt til at sommeren muligvis skulle bruges i Danmark. Det er både fritidshuse og helårshuse, der efterspørges og altså både folk som vil flytte fast til Ærø og dem som ønsker sig et afbræk fra de vante rammer.

Boligsalget på Ærø i april, maj og juni i 2019 og 2020

Antal solgte boliger Ærø:

2019:      2020:      

April: 9       8

Maj: 7        10

Juni: 7        14

- Fritidshusene går som varmt brød for tiden. Det sker endda at vi har huse til salg, som er afsat før vi overhovedet har dem på nettet. Det er kommet dertil, at vi søger efter boliger at sælge nu, fordi vi simpelthen får solgt det vi har, hurtigere end vi får nye ind, fortæller Rino Jenssen.

Boligmægleren er også repræsenteret på Ærø. Eksempelvis gennem deres udstilling i Kirkestræde i Marstal, som er en af de mest trafikkerede gader i byen, hvor mange forbipasserende ser den hver dag.

- I øjeblikket oplever vi meget mere interesse efter boliger på Ærø, end vi gør på Langeland. Det er klart, at det er svært at vide præcist hvad årsagen er, men jeg tror blandt andet det hænger sammen med at Ærø har været rigtig gode til at brande og sælge sig selv. Det er også derfor at vi i Boligmæglerne har et øget fokus på Ærø, som har et stærkt og godt image, siger Henrik Simonsen, der er daglig leder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce