Annonce
112

Soloulykke nær Stenstrup: Snurrede rundt og lå på siden

Foto: Linea Andersen

Stenstrup: En bilist kørte lørdag omkring klokken 9.50 galt på Rødmevej nær Stenstrup.

Bilisten havde retning mod Stenstrup, men endte i grøften, hvor bilen snurrede rundt, så snuden af bilen endte i den samme retning, som han egentlig kom fra. Det fortæller indsatsleder ved Beredskab Fyn Brian Andersen.

- Landevejen ligger lidt højt i forhold til markerne. Det er egentlig et rimelig lige stykke vej, men der kom et sving, hvor bilisten måske har haft lidt for meget fart på, fortæller indsatslederen og oplyser at bilen var landet på højre side - altså på passagersædets side.

Nogle andre bilister havde set, at bilen var kørt i grøften og slog alarm. Ambulancen var først på stedet, og fik manden ud af bilen og kørte ham på hospitalet i Svendborg.

- Vi var ikke henne og klippe i bilen for at få ham ud, ambulancefolkene kunne selv få ham ud, og bilisten var i ambulancen, da vi ankom, oplyser Brian Andersen.

Han har fået oplyst, at ambulancefolkene kunne snakke med manden i ambulancen, men Brian Andersen er ellers ikke bekendt med bilistens tilstand.

- Men det er en ulykke ved en noget høj hastighed, så det er vigtigt, at manden bliver set efter, siger han.

Beredskabet har ryddet vejen, men da det er soloulykke, er det bilistens forsikringsselskab, der skal fjerne bilen fra marken, oplyser indsatslederen./limai

Annonce
Foto: Linea Andersen
Foto: Linea Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Skærmkaos i myndighederne

Det er ikke kønt, når myndigheder må trække på skuldrene og sige, at det er der vist ikke noget at gøre ved. Det er tilsyneladende, sådan sagen om en reklameskærm på Ring Nord ved Svendborg hænger sammen. For selvom politiet mener, at den er vildledende og til ulempe for trafikken, har det ingen betydning, når Svendborg Kommune skal tage stilling til en byggetilladelse. Det vil være magtfordrejning, siger Svendborg Kommune. Det er der jo ingen grund til at betvivle, når sådan et fint ord bliver smidt på bordet. Men så kan politiet vel…? Nej, for det er kommunen, der er vejmyndighed, og derfor kan politiet ikke sætte foden ned og stoppe byggeriet, lyder det fra den uniformerede ordensmagt. Politiet kan kun beordre en nedtagning af skærmen, når den er sat op. Og det er der jo heller ingen velfunderede grunde til at betvivle, når politiet siger det. Det er noget snørklet og også til at trække lidt på smilebåndet af. Men det har jo den konsekvens, at det er blevet mindre sikkert at køre bil på Ring Nord. Og trafikforsker Harry Lahrmann er bekymret på vegne af trafiksikkerheden, når der generelt bliver sat flere og flere skærme op i det danske trafiklandskab. Derfor går det selvfølgelig heller ikke, at myndighed a peger på myndighed b, der peger på myndighed a. Og så sker der så ikke mere. Det her lyder og ligner et hul i bureaukratiet, og det skal stoppes. Hvis det er en tredje myndighed, der kan rede trådene ud og slå fast, om det er en kommune eller politiet, der kan stoppe trafikfarlige skærme på forhånd, så er det bare at komme i gang. Ellers må lovgiverne på banen og skabe klarhed. Mon ikke der også findes mere trafikfarlige skærme end den på Ring Nord, nu hvor politiet ikke mener, at den skal tages ned. Men det er hverken rimeligt over for trafikanterne eller de erhvervsfolk, der står bag sådanne skærme, at vi i Danmark i 2020 ikke har en myndighed med hjemmel til at stoppe sådan et projekt, før der er brugt penge eller lavet buler i bilerne eller det der er værre.

Annonce