Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sofie Carsten Nielsen efter fynsk besøg: - Vi skal lade vuggestuer tænke nyt – ligesom Kaptajngården

Spidskandidat Søren Hansen, Radikale Venstre, viste sin partileder Sofie Carsten Nielsen rundt på sin hjemmebane, blandt andet med besøg i Kaptajngården, Vester Hæsinge. Foto: Anna Buch Klausen
Partileder Sofie Carsten Nielsen besøgte lokal børnehave sammen med de radikale kommunalbestyrelsesmedlemmer Søren Hansen og Anna Mette Skov Borring

Faaborg-Midtfyn: Størstedelen af 0-2 årige børn i Faaborg-Midtfyn Kommune bliver passet af en dagplejer, fordi der er massiv mangel på vuggestuepladser. Radikale Venstres kandidater i kommunen Søren Ulrik Hansen og Anna Mette Skov Borring vil imødekomme forældrenes efterspørgsel på vuggestuepladser og dermed tiltrække tilflyttere.

Der skriver partiet i en pressemeddelse.

Det var med varmt overtøj og høns om hælene, da Radikale Venstres politiske leder Sofie Carsten Nielsen og partiets kandidater i Faaborg Midtfyn Kommune Søren Hansen og Anna Mette Skov Borring besøgte børnehaven Kaptajngården i Vester Hæsinge.

Annonce

Her er åbenlyst en institution, der gør et ekstraordinært stykke arbejde - et arbejde udover det, der står på papiret, de skal lave.

Sofie Carsten Nielsen, partileder, Det Radikale Venstre

Kaptajngården er Danmarks første gårdbørnehave, der med heste, grise, høns og får danner rammerne for kommunens børn. Kaptajngården er ifølge de radikale politikere et godt eksempel på, hvordan man kan nytænke vuggestuer, hvis man sætter institutionerne fri. Nu skal pengene bare prioriteres til at oprette nogle flere.

Tilflyttere efterspørger vuggestuepladser

Leder Allan Borgstrøm tog varmt imod gæsterne og fortalte om, hvordan de mange tilflyttere og børnefamilier i området skaber en stor efterspørgsel på flere vuggestuepladser. Det er i løbet af de sidste år blevet mere og mere attraktivt at flytte ud i de små byer og landsbyer, og med sig tager børnefamilierne forventninger om vuggestuepladser.

Leder på Kaptajngården Allan Borgstrøm tog varmt mod gæsterne. Foto: Anna Buch Klausen

Både Søren Hansen, Anna Mette Skov Borring og Sofie Carsten Nielsen mener, at det handler om at sætte rammerne, så institutioner som Kaptajngården kan blive sat fri til selv at vurdere, om det giver mening at samle både vuggestue og børnehave.

Kaptajngården arbejder med blandt andet at vise børnene, hvordan mad kommer “fra jord til bord”, og prioriterer tid og kaffesamtaler med børnenes forældre. Det er ifølge Sofie Carsten Nielsen et imponerende arbejde.

- Her er åbenlyst en institution, der gør et ekstraordinært stykke arbejde - et arbejde udover det, der står på papiret, de skal lave, siger Sofie Carsten Nielsen ifølge pressemeddelelsen.

Søren Hansen og Anna Mette Skov Borring er i kommunalbestyrelsen fortalere for at få flere vuggestuepladser til Faaborg-Midtfyn.

Annonce
Sport For abonnenter

Se finalekampen: Kan Bakken Bears tage tredje sejr over Svendborg Rabbits?

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Jeppe Wahlstrøm mistede sig selv - Yepha var væk: Presset og angsten tog over, og glæden ved at lave musik forsvandt

Svendborg For abonnenter

Hjerteafdelingen mangler stadig sygeplejersker: - Min ambition er, at vi kan åbne senge igen. Men jeg kan ikke sige hvornår

Faaborg-Midtfyn

Hundredvis af motorcykler fylder byen: Harley-Davidson-arkiv åbner i midtbyen

Sport For abonnenter

GOG: Målmandsduellen er tilbage før DM-storkampene

Skandalesag breder sig igen: Fire ud af fem regioner vil nu undersøge, om fejl har kostet patienter benene

Ærø For abonnenter

En numse, et overdimensioneret lem og et offentligt strandhus sømmes sammen: 40 skulpturer indtager inden længe Søby

Ærø For abonnenter

Ukrainske børn starter mandag i de ærøske børnehaver: - Vi taler ikke om krig her

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Navne

Fynske dødsfald

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Købmanden og campingmanden lavede overskud i millionkassen, og det store rederi havde røde tal på bundlinjen

Ingrid er i syv sind, mens 80-årige Erling overvejer kovending efter debat om forsvarsforbeholdet: - Messerschmidt skuffede

Sport

Se videoanalyse og genlæs livebloggen: GOG vinder sin pulje efter hjemmesejr over vestjyder

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: God vind til karakterfri friskole – karakterer er lavet for systemets skyld

Langeland

Kvinde dømt for kørsel med narko i blodet: Snuppet på rastepladsen ved Siødæmningen

Annonce