Annonce
Fyn

Sofia Katrine vil bruge Obama-finten til at komme i byrådet

45-årige Sofia Katrine Svensson stiller op selv til kommunalvalget i Assens. Privatfoto
45-årige Sofia Katrine Svensson fra Tommerup går efter en plads i Assens Byråd, men det bliver ikke på en liste i et parti.

Tommerup: Sofia Katrine Svensson fra Tommerup er en ikke helt almindelig kandidat til kommunalvalget i Assens til november.

For det første skriver hun med store bogstaver, at hun er demokrat - og ikke politiker. Dernæst stiller hun op udenom et parti.

- Jeg er hverken til højre eller venstre, forklarer demokraten, der har arbejdet som international valgobservatør i 12 år, har speciale i valgadministration og desuden er leder af den uafhængige, tværpolitiske NGO Bedre demokrati.

Annonce

Hun har igennem projekter for kommuner fået så meget viden, at hun føler sig klar til at stille op. Og det er særligt demokratiet, hun er bekymret for, og som hun vil gøre noget ved. Især mellem valgene.

- Det er ligesom en bil. Den skal plejes, siger Sofia Katrine Svensson, der vil gøre det lettere for borgerne at forstå sproget i kommunen, så det bliver nemmere at føle sig inddraget og deltage i demokratiet.

Mand kan komme i spil

Men først skal den 45-årige demokrat, der også er aktiv i lokalråd og brugsforening i Tommerup, vælges.

Og det bliver formentlig ikke en let sag. Hun har selv regnet sig frem til, at det kræver 821 personlige stemmer. Hvis hun skal komme i nærheden er det, skal hun lande i top fem, hvis man sammenligner med det seneste valg i Assens.

Her landede navne som borgmester Søren Steen Andersen (V), folketingsmedlem Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), tidligere borgmester Finn Brunse (S) samt Charlotte Vincentz Petersen (S) og Karin Christiansen (V) i toppen af kandidater med flest personlige stemmer.


Jeg er hverken til højre eller venstre

Sofia Katrine Svensson, demokrat


Sofia Katrine Svensson har en foreløbig plan om at bruge sociale medier og tage banke på-metoden i brug.

- Jeg vil gerne ud at stemme dørklokker og tale med og lytte til vælgerne. Det er Obama-finten, siger demokraten, der også har et hemmeligt våben i form af sin mand.

- Han får en t-shirt, hvor der står "Stem på Sofia", bemærker hun.

Sofia Katrine Svensson overvejer i øvrigt, hvorvidt hun skal indgå i valgforbund med andre partier, så man undgår stemmespild.  Hun har allerede modtaget de første følere, selv om hun endnu ikke har gjort det store væsen af sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Beboere på småøerne får en forlomme i vaccinationskøen

Annonce