Annonce
Langeland

Socialdemokratiet på Langeland: Rutineret mand går efter borgmesterposten

René Larsen skal stå i spidsen for den socialdemokratiske liste til valget næste år. Og målet er klart - partiet skal sikre sig borgmesterposten. Foto: Michael Lorenzen
Medlem af kommunalbestyrelsen René Larsen valgt som spidskandidat.

LANGELAND: Socialdemokratiet på Langeland valgte onsdag aften René Larsen som partiets spids- og dermed borgmesterkandidat. Det skete i forbindelse med årets generalforsamling, der blev afviklet i Borgerhuset i Rudkøbing.

René Larsen er 56 år og bor i Rudkøbing. Han er medlem af kommunalbestyrelsen for tredje periode i træk og er i denne valgperiode formand for Beskæftigelses-, Uddannelses- og Integrationsudvalget. I det politiske miljø ofte forkortet til BUI.

Desuden er han medlem af Økonomiudvalget samt Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget, der ligeledes bærer på en forkortelse, TTM.

Annonce

René Larsen er arbejdsmæssigt forbundssekretær i Fængselsforbundet. I årene 1985-2007 arbejdede han som fængselsbetjent.

De seneste tre valg har han haft stabile stemmetal. I 2017 blev det til 172 personlige stemmer.

Han var eneste kandidat og foreslået af to partifæller på skrift, lige som gruppeformand i kommunalbestyrelsen Lisa Pihl Jensen var parat til mundtligt at foreslå ham.

Aldrig ordentlig kredit

I en kort tale efter valget takkede René Larsen netop Lisa Pihl Jensen, der tre gange har været spidskandidat, for hendes indsats.

- Du er en skidedygtig politiker, som aldrig har fået ordentlig kredit for din indsats. Måske  fordi du er en stærk kvinde med dine meningers mod, som du aldrig er bange for at komme med. Jeg er glad for, at du fortsat vil være med på holdet, sagde René Larsen med henvisning til, at hun gerne vil med på den endelige liste til valget i november 2021.

René Larsen vil gå hårdt efter borgmesterposten.

- Men jeg kan ikke gøre det alene. Vi skal have hjælp fra organisationen og de andre kandidater. Vi skal bringe gamle socialdemokratiske dyder i spil. Og vi skal være ærlige. Hvis vi vil komme ud i besparelser, skal vi sige det. Ellers bliver vi alligevel gennemskuet. Så vi må forklare, at der nogle gange skal foretages prioriteringer, sagde René Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce