Annonce
Svendborg

Socialdemokratiet har kandidatlisten klar: Solid blanding af garvede og uprøvede kræfter

Socialdemokratiet har sat holdet, som skal genvinde borgmesterposten til Bo Hansen, som her ses i samtale med en anden af partiets kandidater, Pia Dam. Mads Jørgensen (i rødt) er også at finde på listen. Foto: Michael Bager
Socialdemokratiet i Svendborg har sat navn på de 25 kandidater, der stiller op til kommunalvalget i efteråret. Listen tæller ni nuværende byrådsmedlemmer - heriblandt borgmesteren - og en række nye navne.
Annonce

Svendborg: Socialdemokratiet har sammensat holdet, som til efterårets kommunalvalg skal forsøge at genvinde borgmesterposten til Bo Hansen.

Store dele af kandidatlisten er allerede kendt i det lokalpolitiske og tæller ni nuværende byrådsmedlemmer. Foruden borgmesteren er det garvede navne som den siddende formand for Teknik- og Erhvervsudvalget Flemming Madsen, formand for Social- og Sundhedsudvalget Hanne Klit og formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Pia Dam.

På listen finder man desuden byrådsmedlemmet Karl Magnus Bidstrup, som for første gang stiller op for Socialdemokratiet efter sit skifte fra Alternativet, ligesom de nuværende byrødder John Arly Henriksen, Anne Katrine Olsen, Maria Haladyn og Torben Frost alle går efter genvalg.

Socialdemokratiets kandidatliste til KV21

S har offentliggjort de 25 navne, som stiller op til kommunalvalget til efteråret.

Bo Hansen, John Arly Henriksen, Anne Katrine Olsen, Maria Haladyn, Pia Dam, Hanne Klit, Flemming Madsen,  Lise-Lotte Thielsø Hellesen, Lasse Gredal, Mads Jørgensen, Heidi Juul Kjær, Søren Brygger Therkelsen, Claus Krossteig, Karl Magnus Bidstrup, Mai-Britt Strøm, Mikael Hansen, Torben Jensen, Kent Jørgensen, Børge Bisgaard, Kristine Andersen, Birthe Stjernegaard, Jesper Piil Thomsen, Torben Frost, Bjørn Brøndum Pedersen og Bjarne Elnegaard.

Annonce

Foreningsfolk stiller op

Kort før nytår kom det frem, at byrødderne Søren Kongegaard og Niels Christian Nielsen ikke genopstiller til kommunalvalget. Kongegaard, som første gang blev valgt ind i 2013 og siden 2017 har været 2. viceborgmester, forklarede ved den lejlighed til avisen, at han ville tage en pause fra politik og fokusere på familien, mens Niels Christian Nielsen fandt det svært at finde tid til både politik og arbejdet.

I fraværet af de to er der blevet plads til flere helt nye og uprøvede kræfter. Blandt andre et par foreningsfolk i Jesper Piil Thomsen, der af mange er kendt for at være formand i Tåsinge forenede Boldklubber og Søren Brygger Therkelsen fra Svendborg Admirals, ligesom også Heidi Juul Kjær er helt ny i denne sammenhæng.

Flere af kandidaterne har dog erfaringer med sig fra tidligere kommunalvalg, og navne som Mikael Hansen,  Torben Jensen, Mai-Britt Strøm og Birthe Stjernegaard har alle prøvet at være med på valgsedlen.

Annonce

Brede kompetencer

Formand og kampagneleder, Kim Christiansen, er tilfreds med sammensætningen af det socialdemokratiske hold.

- Det er nogle brede kompetencer, gruppen besidder, og der er både folk fra for eksempel politiet og en hel del fra lærerområdet. De kompetencer kan gavne listen meget, når vi skal til at arbejde som et hold, siger Kim Christiansen.

Partiet sikrede sig tilbage ved valget i 2017 hele 10 pladser i Svendborgs byråd, og Kim Christiansen håber, at valget i 2021 bliver lige så givtig.

- Vi har ikke lagt os et konkret mål endnu, men forventningen må være, at vi lander på 10-11 stykker igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Corona-eksperten: Sådan kan vaccinen komme til at ændre din hverdag

Annonce