Annonce
Langeland

Socialdemokrat er ny formand for Langelands Museum

Socialdemokraten Lisa Pihl er formand for Langelands Museum efter Peter Dragsbo, der nu er næstformand. Foto: Birger Vogelius
Peter Dragsbo og Lisa Pihl bytter poster i Langelands Museums bestyrelse. Lisa Pihl bliver formand og Peter Dragsbo næstformand.
Annonce

Langeland: Der er ingen, der smækker med døren i Langeland Museums bestyrelse. Ganske fredeligt har Peter Dragsbo og Lisa Pihl valgt at bytte poster.

- Som formand har jeg været med til at kæmpe for, at vi fik et selvstændigt statsanerkendt Museum på Langeland efter skilsmissen fra Øhavsmuseet, og nu synes jeg gerne, jeg vil bruge lidt mere tid på andre ting, siger Peter Dragsbo, der har overladt formandsposten til næstformanden, Lisa Pihl og selv bliver næstformand.

Annonce

Mere kommunalt ejerskab

Socialdemokraten Lisa Pihl har også været med siden Øhavsmuset og sad også i bestyrelsen dengang, også hun kæmpede for at få museet tilbage på langelandske hænder.

- Som formand vil jeg gerne være med til, at vi får mere kommunalt ejerskab til museet. Det er et kommunalt museum, og dem er der ikke mange af i Danmark, og jeg synes, vi godt kan have lidt mere kommunalt fokus på museet i fremtiden, siger hun.


Vi er nødt til at have fokus på, at vi også har et ansvar overfor museet.

Lisa Pihl (S)


Hun er ikke alene om at være kommunalpolitiker i bestyrelsen, også den konservative Bo Nissen og Venstremanden Jan Ole Jacobsen sidder i museets bestyrelse.

Museet måtte i vinter gennem en  større besparelse, og Lisa Pihl vil gerne slås for flere penge til museet.

- Vi er nødt til at have fokus på, at vi også har et ansvar overfor museet. Nu er museet med i Realdaniaprojektet i Østergade, og det er rigtigt godt, så nu skal vi igang med at se på nye planer for fortet. Det er det sted, hvor der kommer allerflest mennesker på Langeland, og det skal vi have udvilket i fremtiden, siger Lisa Pihl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce