Annonce
Faaborg-Midtfyn

Snebold udløste ubehagelig konflikt: Fremmed mand daskede ud efter børnehavebarn på tur

Episoden, der fandt sted ved Stationsvej i Årslev, er blevet meldt til Fyns Politi. Arkivfoto
En ubehagelig episode fandt sted, da børnehavebørn og personale var ude at gå tur på stisystemet ved Stationsvej i Årslev.

Årslev: En ubehagelig episode for både børn og voksne fra en børnehave i Børneområde Nord udspillede sig 18. januar i Årslev.

12-14 børn og pædagoger var om formiddagen ude at gå en tur på stisystemet bag Stationsvej, da en mand kom gående imod dem på stien.

- I stedet for at gå udenom, går han ligesom ind igennem flokken, oplyser leder for Børneområde Nord Mette Hejesen, der af hensyn til børn og personale ikke ønsker at oplyse, hvilken børnehave der er tale om.

- En dreng i flokken har en snebold i hånden og får den klasket ind i maven på manden. Han siger "hov, hov" og dasker ud efter drengen og rammer ham øverst på hovedet. Det ser en af pædagogerne og konfronterer manden med det. Og der opstår kortvarigt noget diskussion. Efter at have markeret, at det ikke er i orden, går børn og pædagoger videre for ikke at optrappe konflikten, fortæller Mette Hejesen, der ikke selv overværede episoden, men efterfølgende har fået den refereret.

Annonce

- Ubehagelig opførsel

Senere på ruten bliver børn og pædagoger dog igen passet op af manden, som denne gang er på cykel. Ifølge Mette Hejesen udtaler manden til en af pædagogerne: "Vi er enige om, at jeg ikke slog, ikke?"


Pædagogernes opfattelse er ikke, at der er tale om vold, men det er en noget særpræget og ubehagelig opførsel. Og det kommer bag på pædagogerne i situationen, at han reagerer sådan.

Mette Hejesen


- Pædagogen har igen fokus på ikke at optrappe konflikten, og derfor går de igen, siger Mette Hejesen, som oplyser, at da børn og pædagoger er retur, bliver der taget kontakt til den involverede drengs forældre samt ledelsen i børnehaven.

- Drengen har haft en ubehagelig oplevelse, og det skal forældrene naturligvis vide. Pædagogernes opfattelse er ikke, at der er tale om vold, men det er en noget særpræget og ubehagelig opførsel. Og det kommer bag på pædagogerne i situationen, at han reagerer sådan, siger Mette Hejesen.

Hun oplyser, at det ikke er børnehaven, der har meldt episoden til politiet. Efter anmeldelsen er børnehaven blevet kontaktet af Fyns Politi.

- Og vi har selvfølgelig fortalt vores version af, hvad der skete. Og så vil vi gøre, hvad vi kan for at støtte familien bedst muligt, siger Mette Hejesen.

Annonce

Efterforskning i indledende fase

Episoden blev torsdag anmeldt som en voldssag af forældrene til den fireårige dreng, der blev dasket i panden, bekræfter Fyns Politi.

-Sagen er i sin indledende fase, og der skal nu efterforskes. Vi skal blandt andet finde frem til gerningsmanden, siger politikommissær Milan Seyfabad og tilføjer:

-Det er tankevækkende, at man vælger at yde vold mod så ung en borger. Dér burde man være mere voksen. Det er ikke en sag, man får hver dag.

Han oplyser, at politiet endnu ikke ved, hvem manden var.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Det går jo godt

Svendborg For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Fyn

Flaskehals syd om Odense: Transportminister erkender voldsom trængsel på motorvejen

Annonce