Annonce
Erhverv

Snart kan alle komme på sundet: Andreas og Michael vil leje både ud på Frederiksøen

Andreas Rasmussen og Michael Anker Larsen har stiftet Sydfyns Bådudlejning ApS, og her ses de i en af de både, de vil leje ud. Foto: Finn Eriksen
Fra 1. maj kan hvem som helst blive kaptajn for en dag, når et bådudlejningsfirma åbner på Frederiksøen i Svendborg.

Svendborg: En kærlighed til søen kombineret med en undren.

Det er det, der er årsag til, at vennerne Andreas Rasmussen og Michael Anker Larsen lørdag 1. maj søsætter et nyt initiativ fra Frederiksøen i Svendborg.

- Det har længe undret mig, at man ikke kan leje både i en havneby som Svendborg. Det kan man i Kerteminde, Assens, Middelfart og alle mulige andre steder, siger Andreas Rasmussen om, hvorfor de to har stiftet selskabet Sydfyns Bådudlejning.

Annonce

Sejlergenet

Andreas Rasmussen er født og opvokset i Svendborg, og han godt lide at have vand under kølen.

- Jeg har en kæmpe passion for at sejle. Jeg fik en lille jolle - en Sportsman 355 med en 15 hestes Mariner-motor - i konfirmationsgave, og jeg har sejlergenet i mig, siger 35-årige Andreas Rasmussen, der er overtjener på Hotel Svendborg og altså ikke har valgt det maritime som levevej - før nu, hvor han har sagt tjenerjobbet op.

- Michael og jeg har en stor passion for at give glæden ved at sejle videre. Mange har ikke råd til at have båd og har derfor aldrig set Svendborg fra vandsiden, og ved at leje både ud håber vi, at de kan opleve, hvor fantastisk det er at sejle, siger Andreas Rasmussen, der vurderer, at tilbuddet vil være interessant for både svendborgensere og turister.


På sigt vil vi også have daycruisere og sejlbåde. Men vi starter ydmygt og lytter til, hvad folk vil have

Michael Anker Larsen


Og faktisk har han leget med lejetanken længe.

- Jeg har gået med drømmen i fem år, men har ikke turdet tage springet. Men jeg kunne mærke, at det skulle være nu, og derfor spurgte jeg Michael, som jeg har gået på efterskole med, om han ville være med. Han har arbejdet på en stor yacht og elsker også at sejle, og heldigvis sagde han ja, siger Andreas Rasmussen.

Annonce

For alle ædru

Sydfyns Bådudlejnings flåde kommer til at bestå af i alt fire både.

Den største er seks og en halv meter lang og er bestykket med en maskine med 40 hestekræfter, og så er der to lidt mindre med 25 hestekræfter og plads til seks sjæle.

Endelig er der en lille fiskejolle med otte hestekræfter agter og plads til fire personer, og Michael Anker Larsen fortæller, at det kun er begyndelsen.

- På sigt vil vi også have daycruisere og sejlbåde. Men vi starter ydmygt og lytter til, hvad folk vil have, siger Michael Anker Larsen, der er i øvrigt har et lille tømrer- og snedkerfirma, som han nu vil nedskalere.

Hvad fartøjerne angår, så har de det fællestræk, at de ikke kræver speedbådscertifikat.

I det hele taget stilles der ikke voldsomme krav til lejeren.

- Vi gør det anderledes end andre, for vi står klar med en færdig pakke. Kunderne skal bare dokumentere, at de er mindst 18 år, og så får de et lille kursus, inden de tager af sted, siger Andreas Rasmussen og tilføjer, at vil man leje en båd, så skal man være ædru.

Annonce

De går "all in"

Man kan leje på både time- og dagsbasis, og ifølge Andreas Rasmussen koster den billigste båd 1495 kroner for en dag, mens der skal lægges 3400 kroner for den største. Her bør det nævnes, at brændstof og redningsveste er med i prisen.

Hvad de to har på højkant, vil de ikke sige noget detaljeret om. Men de vedgår, at det ikke er billigt at købe fire helt nye fartøjer og i øvrigt også en flydebro.

- Det er mange penge og en stor investering, men vi går "all in" og tror på, at vi kan komme til at leve af det. Det er lige sådan noget som det her, Svendborg mangler, siger Andreas Rasmussen.

Sydfyns Bådudlejning får base ved værftskajen tæt på, hvor færgen Helge ligger til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Dom over ny erhvervsstrategi: Aalborg, Aarhus og København vil også være Danmarks bedste, men hvordan skiller Odense sig ud?

Annonce