Annonce
Svendborg

Snart kan akutpatienter blive lyntestet for corona på Svendborg Sygehus

Ny lyntest skal lette arbejdsgangen på skadestuen på Svendborg Sygehus. Arkivfoto: Hans-Henrik Dyssel
Overlæge på Svendborg Sygehus er glad for, at der er lyntest på vej til akutpatienterne på skadestuen, for det vil lette arbejdsgangen på afdelingen betydeligt.
Annonce

Svendborg: Der er i øjeblikket pres på landets skadestuer, fordi akutte patienter, som har symptomer på corona, skal isoleres, indtil der ligger et svar på en coronatest.

Det kan tage fra halvanden til fire timer at få svar, og i den tid lægger patienterne beslag på skadestuens stuer.

Derfor bliver de nye lyntest, som snart bliver rullet ud på landets skadestuer - også på Svendborg Sygehus - taget imod med kyshånd.

Mette Worsøe, som er ledende overlæge på Fælles Akut Modtagelsen på Svendborg Sygehus, siger, at det er en rigtig god nyhed, at der nu er lyntest på vej.

- Det vil gøre en verden til forskel. I dag er det sådan, at hvis en akut patient kommer ind på skadestuen og har de mindste symptomer på corona - det kan for eksempel være lungebetændelse - så skal patienten isoleres og have taget en test. I dag tager det mellem halvanden og fire timer at få svar på en test, og i den tid lægger patienten beslag på en stue på skadestuen.


Det vil gøre en verden til forskel.

Mette Worsøe, ledende overlæge på Fælles Akut Modtagelsen på OUH Svendborg


- Så hvis vi fremover kan få svar på 20 minutter, så vil det lette vores arbejdsgang betydeligt. Det er godt, hvis vi kan sætte tiden, hvor patienterne er isoleret og venter på svar, ned, siger hun.

Annonce

Godt givet ud

De nye lyntest, som skulle være lige så pålidelige som de "langsomme" test, bliver indkøbt af Danske Regioner, og Fyns Amts Avis ville gerne have spurgt Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner, om, hvornår lyntestene kommer til de fynske sygehuse. Det har imidlertid ikke været muligt at få en kommentar fra formanden fredag.

Til DR har hun dog udtalt, at Danske Regioner arbejder hårdt på at købe de nye lyntest, men at der er rift om dem på verdensmarkedet. Selvom testene er dyrere end de normale test, så er pengene godt givet ud, siger hun til DR:

"Selvom om testene er dyrere, er pengene også økonomisk set godt givet ud. De får behandlingen til at glide langt lettere ude på hospitalerne og sparer os samtidig forudgifter til at isolere patienterne."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce