Annonce
Fyn

Smittetrykket stiger: Nu er halvdelen af Fyn under observation

Smittetrykket stiger fortsat mange steder i Danmark. På Fyn har halvdelen af kommunerne nu passeret den grænse på 20 smittede pr. 100.000 indbyggere, som betyder et skærpet fokus fra myndighedernes side. Arkivfoto: Christian Nordholt
Smittetrykket stiger fortsat, viser nyeste tal fra Statens Serum Institut. På Fyn og øerne er smittetrykket i fem ud af ti kommuner nu så højt, at kommunerne er på myndighedernes observationsliste.
Annonce

Fyn: Smittetrykket stiger fortsat i det meste af Danmark, hvor yderligere 341 personer er registreret smitte med coronavirus inden for det seneste døgn.

Kigger på mere lokalt på tallene, er der nu fem kommuner på Fyn og øerne, der har et incidenstal på mere end 20 smittede pr. 100.000 indbyggere og som derfor er på myndighedernes observationsliste.

Det gælder fortsat Odense, hvor incidenstallet er steget fra 48,0 fredag til 50,9 lørdag. I fynsk største kommune er 104 personer konstateret smittet med coronavirus i løbet af de seneste syv dage.

Det største smittetryk finder man dog i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor incidenstallet er steget fra 64,1 til 73,8 fra fredag til lørdag.

Modsat holder incidenstallet i Kerteminde Kommune sig stabilt på 21,0. Altså lige netop over grænsen på 20 smittede pr. 100.000 indbyggere, som betyder et skærpet fokus fra myndighedernes side.

Annonce

Langeland og Svendborg under observation

Mens Odense, Faaborg-Midtfyn og Kerteminde Kommuner er gengangere på observationslisten, er Svendborg og Langeland Kommuner nye på listen.

I Svendborg er der i løbet af den seneste uge registreret 12 personer, der er smittet med coronavirus. Det giver et incidenstal på 20,6.

På Langeland er der tre personer, som er smittet med coronavirus. Og med det relativt lave indbyggertal på øen resulterer det i et incidenstal på 24,1.

Annonce

Middelfart og Ærø med mindst smittetryk

I de andre fynske kommuner har man fortsat meget få smittede.

Ærø har slet ingen smittede, mens man i Middelfart Kommune kun har registreret 2 smittede i løbet af den seneste uge. Det giver et incidenstal på 5,2.

Nyborg og Nordfyns Kommuner har med henholdsvis 3 og 4 smittede et incidenstal på 9,4 og 13,5.

Og endelig har man i Assens med 7 smittede et incidenstal på 17,1.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fodbolddrenge tilbage på udendørsbanerne: Vi har glædet os mest til at se vores venner

Sport

Tæt - med SUS Nyborg tabte igen

Debat

Debat: Mareridtet på Ryttermarken

Debat

Debat: Lokalt skal vi også stille krav

Annonce