Annonce
Ærø

Smittetallet stiger: Tre corona-smittede på Ærø

Ærø Kommune er nu oppe på tre tilfælde af corona-smittede og er dermed kommet på sundhedsmyndighedernes bekymringsliste.
Med tre tilfælde af corona-smittede de seneste syv dage er Ærø Kommune fortsat på sundhedsmyndighedernes bekymringsliste. Kommunaldirektør Allan Krogh Filtenborg fortæller, at der foretages smitteopsporing, så nærkontakter bliver isoleret og testet, men derudover er der endnu ikke behov for yderligere tiltag.
Annonce

Ærø: Ærø Kommune er nu oppe på tre tilfælde af corona-smittede. Det viser seneste opdatering af Statens Serum Instituts coronasmitte-overvågning mandag eftermiddag.

Søndag den 11. oktober havde Ærø tre smittetilfælde mod to lørdag. Antallet af smittetilfælde har siden søndag ligget stabilt på tre.

Med et incidenstal på 50 smittede per 100.000 borgere overskrider Ærø Kommune grænsen på 20, hvormed kommunen er røget på sundhedsmyndighedernes såkaldte bekymringsliste.

Dog er Ærøs status på listen endnu ikke lig med stor bekymring. Kommunaldirektør Allan Krogh Filtenborg fortæller, at der er smitteopsporing i gang, så de smittede og deres nære kontakter kommer i isolation og bliver testet, men derudover bliver der ikke gjort nye tiltag.

- Indtil videre er vi faktisk ikke blevet kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed, og det er jo et tegn på, at der ikke er nogen indsats, vi kan gøre ekstra, siger Allan Krogh Filtenborg og understreger, at kommunen følger myndighedernes retningslinjer og holder øje med udviklingen.

- Hvis man nu forestillede sig, at der kom smitte ind på en institution - som et plejehjem eller en daginstitution - så skal der laves en særlig kommunal indsats. Men hvis vi har nogle smittede, som opholder sig i hjemmet, så kan vi ikke gøre meget andet end at hjælpe de familier, der bliver ramt af det, siger han og tilføjer:

- Vi ville blive kontaktet lynhurtigt, hvis der skulle være et tilfælde på en institution, og det er ikke tilfældet på nuværende tidspunkt.


Det er utrolig vigtigt, at vi stadig holder afstand, har god håndhygiejne og bruger mundbind på steder, hvor det er pålagt. Sørg for at følge de anbefalinger, der er fra Sundhedsstyrelsen.

Allan Krogh Filtenborg, kommunaldirektør


Annonce

Afstand, hygiejne og mundbind

Som smitten er nu, har Ærøs plads på myndighedernes bekymringsliste ikke nogen betydning for den kommunale indsats.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over det. Vi ville helst være helt fri, men vi må holde øje og sikre os, at de smittede er isolerede, så det ikke spreder sig, siger kommunaldirektøren og fortsætter:

- Det er klart, at når der er tre smittede, så er der også tre, der har nogle nære kontakter, og der er risiko for, at tallet stiger (antallet af smittetilfælde, red.), men det vigtige er sådan set, at vi har det under kontrol.

Hvis man ikke er blevet kontaktet af myndighederne i forbindelse med smitteopsporing, skal man blot fortsætte som hidtil og forholde sig til Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

- Det er utrolig vigtigt, at vi stadig holder afstand, har god håndhygiejne og bruger mundbind på steder, hvor det er pålagt. Sørg for at følge de anbefalinger, der er fra Sundhedsstyrelsen. Det er utrolig vigtigt, at vi gør det. Det har vi været rigtig dygtige til helt fra starten af - både på Ærø og faktisk i hele Danmark - så det forstætter vi med, slutter kommunaldirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Teknik- og Miljødirektør: Det er ikke kommunens ansvar at skaffe vand til borgere i Lebymark

Annonce