Annonce
Svendborg

Smittetallene i Svendborg stiger: Flere borgere er blevet smittet ved privat begivenhed

Anne Højmark Jensen er i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at sikre sig, at smitten ikke stiger for meget. Foto: David Bernicken.
De seneste dage er flere og flere blevet testet positiv for corona i Svendborg Kommune, og tirsdag var antallet helt oppe på 53 personer. Sundhedschef i Svendborg Kommune, Anne Højmark Jensen, oplyser, at smittetallene skyldes et arrangement uden for Svendborg Kommune, hvor flere svendborgensere er blevet smittet.

Svendborg: Antallet af coronasmittede i Svendborg Kommune har været stærkt stigende i løbet af de seneste dage. Imens der i mandags var 37 personer, der var blevet testet positiv inden for de seneste syv dage, er tallet steget til 53 tirsdag. Ifølge kommunens sundhedschef, Anne Højmark Jensen, er der dog ingen grund til bekymring.

Da Fyns Amts Avis fanger hende, har hun netop talt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at få afklaret, hvad årsagen til de mange smittede er.

- Hos styrelsen fortæller man, at de stigende smittetal er relateret til en privat begivenhed, der er afholdt uden for Svendborg Kommune, men hvor der har været en del borgere fra Svendborg Kommune med, fortæller Anne Højmark Jensen og tilføjer:

Annonce

- Normalt ligger vi på en eller to nye smittede per dag, og når man så pludselig ligger på tal som 10 og 13, og i dag var vi helt oppe på 16, så er det klart, at vi er ekstra opmærksomme.

Hvis man ser på tallene, så stiger de selvfølgelig i forhold til, hvad vi er vant til, men vi ligger jo stadig meget langt væk fra de grænser, man satte, da der var automatisk nedlukning, så jeg er ikke bekymret.

Anne Højmark Jensen, sundhedschef i Svendborg Kommune

Smitten har bredt sig fra begivenhedens deltagere til deres familier, hvilket har gjort, at smittetallene er steget så meget i forhold til normalen.

- Patientstyrelsen og jeg har aftalt, at vi ser situationen an de næste par dage for at se, om vi har toppet nu. Vi holder tæt øje med det, men foreløbig giver det ikke anledning til, at der skal gøres noget, lyder det fra sundhedschefen, som selvfølgelig fortsat opfordrer folk til at huske på, at smitten er derude, så afspritning og afstand er stadig en god idé.

Selvom tallene er en del højere, end de ellers har været på det seneste, er der ifølge sundhedschefen ingen grund til bekymring.

- Hvis man ser på tallene, så stiger de selvfølgelig i forhold til, hvad vi er vant til, men vi ligger jo stadig meget langt væk fra de grænser, man satte, da der var automatisk nedlukning, så jeg er ikke bekymret.

Annonce
Ærø For abonnenter

Kommunalpolitisk prisfest: Gift i grundvandet er ikke farligt, men det er Facebook

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Tidligere Troense-kok bag tremmer i tre år: Stort narkosalg og dopingbesiddelse

Langeland For abonnenter

Enhedslisten er elefanten i rummet: - Vi bliver nødt til at have nogle drømme og visioner for Langeland Kommune

Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Navne For abonnenter

Forfatterdebutant på 66 år: Wagn Ivan Pedersen har skrevet portrætbog om en af Sydfyns sportskæmper

Debat

Kære læser: Vi vil gerne hjælpe jer ud af ekkokamrene på sociale medier, så nu gør vi alle valghistorier gratis for alle

Sport For abonnenter

GOG-trup spiller tidligt skæbneopgør i corona-epicenter

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Debat: Ny vej fra Svendborg til Faaborg vil spare masser af CO2

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

Svendborg skraber bunden i ny idrætsundersøgelse: - Jeg er meget overrasket

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Faaborg-Midtfyn

Store babser i forhaven vækker opsigt: Har Berit lavet Fyns sjoveste græskarfamilie?

Kultur For abonnenter

Fynsk band har spillet over 1000 koncerter: 43 koncerter på en enkelt måned er rekord

Ærø

Tre timers ekstra sejltur: Fredag sejlede den ene tvillingefærge i ring

Annonce