Annonce
Langeland

Smittet med glæde til fredagsbar på plejehjemmet: Selv demente kan synge med på de største hits

Hver fredag formiddag inviterer personalet på Rudkøbing Plejehjem deres beboere og dagcentergæster på fredagsbar - konceptet er hurtigt blevet et hit. Foto: Anna Stærbo
Rudkøbing Plejehjem har gjort det til en fast tradition at holde fredagsbar - en begivenhed der smitter både beboere og personale med glæde.
Annonce

RUDKØBING: Mens den velkendte musik af Lars Lilholt lød gennem højtalerne, blev der danset, sunget, spist og skålet, da personalet på Rudkøbing Plejehjem bød deres beboere og dagcentergæster på fredagsbar.

Konceptet, der er relativt nyt på plejehjemmet, er allerede blevet til en tradition. Beboerne har taget den til sig, og flere ser frem til den ugentlige komsammen hver fredag formiddag med store forventninger.

- Det er ikke kun beboerne, der bliver grebet af den gode stemning - det smitter også af på personalet, siger Lisbeth Baltzer, der er sekretær i Rudkøbing Plejehjem.

Bodil Hansen, der er 92 år og beboer på Rudkøbing Plejehjem, er en af dem der tidligt har fundet sig tilrette til fredagsbaren.

- Jeg glæder mig til det. Jeg får et glas øl, og der bliver danset - eller jeg danser ikke, for jeg sidder i kørestol, sagde Bodil Hansen, der alligevel tog imod invitationen om en enkelt dans, da musikken var begyndt at spille.

Der er mange gode bivirkninger ved fredagsbaren - beboerne får mulighed for at røre sig, være sociale og drikke et glas øl eller gin og tonic. Og så er der noget særligt ved at høre musik, man kender, mener Lisbeth Baltzer.

- Når vi spiller de store hits, kan selv de mest demente synge med. Det kan være ret rørende at se, siger hun.

Til fredagsbar på Rudkøbing Plejehjem bliver baren rullet ud - så kan man fx få et glas øl eller en gin og tonic. Foto: Anna Stærbo
Når der er dans og musik til fredagsbar på Rudkøbing Plejehjem, er det både beboerne og personalet der bliver smittet med glæde. Foto: Anna Stærbo
Der var store smil til fredagsbar på Rudkøbing Plejehjem, hvor beboerne og personale bød hinanden op til dans. Foto: Anna Stærbo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce