Annonce
Erhverv

Smitte får fynske arbejdspladser til at genoverveje julefrokost: - Vi har fået aflysninger, men ikke i stor stil

Julefrokost er for mange lig med julemad og en festlig aften, men stigende smitte får nogle til at genoverveje. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Stigende smitte og usikkerhed om restriktioner får flere virksomheder til at aflyse eller overveje at aflyse julefrokosten, fortæller restauratører.

Fyn: Julefrokosten blev aflyst sidste år, og selvom flere havde planer om, at det skulle være anderledes i år, ser det nu ud til, at flere fynske firmaer er blevet i tvivl om dette års julefrokost.

Flere smittede på øen og usikkerheder om restriktioner har fået flere til at kontakte deres julefrokost-arrangør om afbestillingsfrister, mens andre helt har aflyst årets fest.

Det fortæller flere fynske restauratører og cateringvirksomheder til Fyens Stiftstidende.

Annonce

Daglig leder hos Møllekroen ved Bullerup, Claus Rasmussen, skal ifølge bordplanerne have 7000 deltagere igennem denne julefrokost-sæson, og i dag anslår han at have fået mellem 200-300 afbud.

- Vi har fået nogle aflysninger, men ikke i stor stil. Det er måske fem procent, siger han.

Hos cateringvirksomheden Kirk Hedegaard i Odense, der samarbejder med Havnens Gourmet om julefrokoster, har man også mærket en stigende usikkerhed.

- Vi har fået en aflysning på en julefrokost og mails fra flere, som har spørgsmål eller er i tvivl om, hvorvidt de vil holde den alligevel, siger koordinator Cagla Aydin, der står for at koordinere mad og afholdelse af op mod 100 julefrokoster.

Har taget forholdsregler

Usikkerheden har også kunnet mærkes hos administrerende direktør Enrico Augustinus fra Odense Sport & Event, der driver Odense Congress Center - en af Odenses sværvægtere, når det kommer til julefrokoster.

Vi har hyret podere og opsat et testcenter, når man kommer til OCC til julefrokost , så der skulle være styr på sikkerheden

Enrico Augustinus, administrerende direktør hos Odense Sport & Event

Den administrerende direktør er midt på dagen fredag ikke blevet orienteret om nogle afbud, men flere har ringet eller skrevet for at høre om aflysningsfrister.

De har dog forsøgt at være forudseende og sørget for et regulært testcenter ved indgangen til de kommende, store julefrokoster, der begynder lige om lidt.

- Vi har hyret podere og opsat et testcenter, når man kommer til OCC til julefrokost (Odense Congress Center, red.), så der skulle være styr på sikkerheden der, siger Enrico Augustinus.

Det er dog langt fra alle, der har turde satse på, at holde julefrokoster i år. Det har man ikke hos Styrbæks, der drives af Pia og Klavs Styrbæk.

- Vi har ikke villet åbne for julefrokost, den beslutning tog vi for noget tid siden. Det er, fordi vi ikke har lyst til at stå midt i aflysninger, lyder det fra Pia Styrbæk.

Der er i skrivende stund ikke noget forsamlingsforbud, som stopper festligheder ved juletid, men fra 12. november blev kravet om fremvisning af coronapas på cafeer og restauranter genindført.

Annonce
Langeland For abonnenter

Forslag om statslig lånegaranti på huskøb: - Det er et godt skridt på vejen, men det gælder ikke erhvervsdrivende

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Aftale om støjskærm endeligt på plads: Forventes færdig i 2023

Ærø For abonnenter

Dyr dame: Ellen er 40 millioner dyrere end planlagt

Sport

OB har den ene støvle i pokalsemifinalen

Svendborg

Solouheld i Svendborg: Politi og beredskab massivt til stede

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Erhverv

Minister om trawlfri zone: En hjælp til fiskerne

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Debat

Klumme: Der er håb derude

Sport For abonnenter

Søndagsnavne med flere folk fra Hall of Fame i Ådalen og italiensk glæde over Christian Eriksens optræden samme sted

Sport

Svendborg Rabbits sejrer ovenpå corona-nedtur: - Jeg skal ikke lægge skjul på, at det ikke blev den kamp, vi havde håbet

Annonce