Annonce
Langeland

Smidt ud: Nye Borgerlige-kandidat ekskluderet efter voldssag

Karsten Thomsen blev fredag formiddag smidt ud af Nye Borgerlige efter et ekstraordinært møde i partiets forretningsudvalg. Arkivfoto: Michael Nørgaard
Lynindkaldt forretningsudvalg har fredag formiddag ekskluderet den langelandske kandidat Karsten Thomsen fra Nye Borgerlige, efter Fyns Amts Avis’ omtale af voldssag og byretsdom.

OPDATERET kl. 13.30 med kommentar fra Nye Borgerliges organisatoriske næstformand i de sydfynske kredse, Henrik Tørnqvist Lauridsen.

Langeland: Karsten Thomsen kommer ikke til at stille op for Nye Borgerlige ved kommunalvalget på Langeland.

Han blev fredag formiddag ekskluderet fra partiet, efter at Fyns Amts Avis om morgenen kunne fortælle, at han i maj blev idømt fire måneders ubetinget fængsel for grov vold.

Annonce

Nye Borgerliges forretningsudvalg blev fredag formiddag indkaldt ekstraordinært, og her blev det besluttet at ekskludere Karsten Thomsen fra partiet. Det sker på trods af, at den 56-årige førtidspensionist har anket dommen, og en ankesag i Østre Landsret er berammet til den 17. november.

Jesper Hammer, der er organisatorisk næstformand i Nye Borgerlige, siger til Fyns Amts Avis, at en verserende voldssag ikke er foreneligt med at repræsentere partiet som kandidat.

- Man er under normale omstændigheder uskyldig, indtil man er dømt, men i det her tilfælde, er manden jo dømt, og selvom der kører en ankesag, så synes vi ikke, det giver mening at stille op for Nye Borgerlige. Vi synes, man skal afvente til sådan en sag er afgjort, før man stiller op som kandidat, siger Jesper Hammer.

Kendte til voldssag

Nye Borgerliges partikontor på Christiansborg blev den 25. september opmærksom på Karsten Thomsens voldssag og byretsdom, og man gav den 26. september den lokale vælgerforening besked på, at man ikke ønskede at stille Karsten Thomsen op til valget.

Vælgerforeningen havde imidlertid afleveret en valgliste på rådhuset i Rudkøbing, og man kunne ikke nå at aflevere en ny liste uden Karsten Thomsens navn. Fristen udløb den 28. september klokken 12, og hvis man skulle aflevere en ny liste, skulle man først ud at finde 25 nye stillere.

Man er under normale omstændigheder uskyldig, indtil man er dømt, men i det her tilfælde, er manden jo dømt, og selvom der kører en ankesag, så synes vi ikke, det giver mening at stille op for Nye Borgerlige.

Jesper Hammer, organisatorisk næstformand i Nye Borgerlige

I stedet fastholdt man listen med Karsten Thomsens navn – trods kendskabet til den verserende voldssag. Det fortryder partiets næstformand.

- Jeg vurderede, at vi hellere ville stille op med ham på listen, end slet ikke stille op, og i bagklogskabens klare lys var det måske ikke den rigtige beslutning. Nu er han på listen, men han er ekskluderet, og han bliver forhåbentlig ikke valgt til kommunalbestyrelsen, siger Jesper Hammer.

Sagen kort

Karsten Thomsen blev den 10. maj i år idømt fire måneders ubetinget fængsel for grov vold. Han har anket sagen til Østre Landsret med krav om frifindelse.

Han er tiltalt i en trafiksag fra Nordre Landevej udenfor Rudkøbing, hvor han i 2020 kom i skænderi med en 28-årige mand. Da han stak hovedet ind gennem vinduet på Karsten Thomsens bil, trådte Nye Borgerlige-politikeren på speederen, mens han fastholdt den 28-årige mellem sin overkrop og bilens rat og kørte ca. 200 meter med en hastighed på 40-50 kilometer i timen.

Karsten Thomsen er tiltalt for grov vold og efter den såkaldte vanvidskørsel-paragraf i straffeloven.

Karsten Thomsen stillede i 2017 op for Dansk Folkeparti på Langeland og er i dag partiets førstesuppleant til kommunalbestyrelsen.

Karsten Thomsen fik fredag formiddag beskeden om, at han er ekskluderet fra Nye Borgerlige, og han vil nødigt kommentere sagen.

- Jeg er ked af det, og jeg synes, det er noget lort. Ellers har jeg ikke nogen kommentarer, siger han.

Karsten Thomsens navn vil stå på stemmesedlen ved valget den 16. november, fordi fristen for at ændre listen er udløbet. Han står nummer to på listen efter spidskandidaten Lisbeth Kold.

Annonce

Holdt hemmeligt

Partiets organisatorisk næstformand i de sydfynske kredse, Henrik Tørnqvist Lauridsen, ærgrer sig over sagen, og han kritiserer også Karsten Thomsen for ikke at have spillet med åbne kort.

Henrik Tørnqvist Lauridsen fortæller, at Karsten Thomsen har oplyst, at han skulle i retten den 17. november, men at partiet ikke har vidst noget om, at det var en ankesag, og at han var blevet dømt i byretten den 10. maj.

- Havde vi vidst, at han havde fået en ubetinget fængselsdom i maj, havde han aldrig fået lov til at stille op, og det har han holdt hemmeligt for os, siger Henrik Tørnqvist Lauridsen.

Partiets organisatoriske næstformand Jesper Hammer fastslår, at eksklusioner hører til sjældenhederne i Nye Borgerlige. Han forklarer, at man i år har ekskluderet to-tre medlemmer.

- Det er ikke noget, vi gør særlig tit, eller som vi synes er særlig sjovt, og vi forsøger langt hen ad vejen at tale os til rette om tingene, men i nogle tilfælde lykkes det ikke, siger Jesper Hammer.Annonce
Svendborg

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Kultursammenstød mellem København og Svendborg: Radio Diablo på vej ud af Radio Loud

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Store mængder af mønter, skibsnagler og våben fra vikingetiden fundet på Ærø: - Det er helt exceptionelt!

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis: Der skal mere lys over Holmegaard-sagen - og det kommer der nu

Sport

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Sport

Gammel mesterklub prøver igen: B1909 hiver eks-divisionsspiller ind i manegen - Svendborg-Oure vandt topkamp

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Langeland

Debat: Rema 1000 i Rudkøbing - handelsliv vil knække midt over

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Langeland

Fyns Amts Avis mener: Debatten om Rema 1000 har udviklet sig til en farce - her er fakta

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Svendborg

Imam fra Svendborg ønsker sharialov og islamisk stat: Borgmester Bo Hansen fordømmer hans udtalelser

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Gigantisk solcellepark er på vej: Kan producere grøn strøm til 31.000 husstande

Kultur

Publikum bar berørt stjerne: MØ’s eneste koncert i 2021 bød på nyt verdenshit og ”Fisse i dit fjæs”

Annonce